Προεδρικό διάταγμα 4/18 - Άρθρο 50

Άρθρο 50: Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι επιχειρησιακοί στόχοι της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας είναι η έρευνα και τεκμηρίωση, ο σχεδιασμός πολιτιστικής πολιτικής και επιχειρησιακών σχεδίων και αξιολόγηση τους, οι συνέργειες με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού, η αξιοποίηση συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και η σχετική ενημέρωση των φορέων του Σύγχρονου Πολιτισμού.

 

2. Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Σύγχρονης Δημιουργίας αποτελείται από τα παρακάτω 3 Τμήματα:

 

α) Τμήμα Έρευνας, Τεκμηρίωσης και Στατιστικής

 

β) Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διεθνών Συνεργειών και Προώθησης της Επιχειρηματικότητας.

 

γ) Τμήμα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης

 

3. α) Το Τμήμα Έρευνας, Τεκμηρίωσης και Στατιστικής είναι αρμόδιο για:

 

α)α) Τη συλλογή και επεξεργασία των απαραίτητων στοιχείων και δεδομένων αναγκαίων για την εποπτεία, τον σχεδιασμό και την άσκηση πολιτιστικής πολιτικής σε όλους στους τομείς του σύγχρονου πολιτισμού καθώς και των πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων των τομέων αυτών.

 

β)β) Την ανάπτυξη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εφαρμογών για την επεξεργασία, ταξινόμηση και διάχυση των γνώσεων και τεχνογνωσίας μέσω κατάλληλων συστημάτων πληροφορικής ώστε οι πληροφορίες και τα πορίσματα των μελετών και ερευνών του τμήματος να διατίθενται στους πολίτες.

 

β) Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Διεθνών Συνεργειών και Προώθησης της Επιχειρηματικότητας είναι αρμόδιο για:

 

α)α) Τη συνεργασία με ελληνικούς, ευρωπαϊκούς ή διεθνείς θεσμούς ή φορείς για την προώθηση και προβολή της σύγχρονης ελληνικής πολιτιστικής δημιουργίας και των Ελλήνων δημιουργών.

 

β)β) Την αναζήτηση δυνητικών πηγών χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Δημιουργικού Τομέα (ΠΔΤ), από εθνικά, ευρωπαϊκά και λοιπά προγράμματα, τα οποία υποστηρίζουν δράσεις στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού.

 

γ)γ) Τη συμβολή στην υλοποίηση των σχετικών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την προώθηση δημιουργίας συνεργατικών σχηματισμών στον Πολιτιστικό Δημιουργικό Τομέα (ΠΔΤ).

 

δ)δ) την προώθηση πολιτικών σχετικών με τη δικτύωση, την καινοτομία και την ανάπτυξη πολιτιστικών βιομηχανιών, την προώθηση της επιχειρηματικότητας στον τομέα αυτό, την επεξεργασία δράσεων, μέτρων και ρυθμίσεων για την ενίσχυση της νέας δημιουργίας, των πολιτιστικών και δημιουργικών επιχειρήσεων και γενικά της νέας οικονομίας του πολιτισμού και της συμμετοχής του κοινού στο κέντρο και στην περιφέρεια.

 

ε)ε) Την εφαρμογή της Διεθνούς Συμβάσεως για την Προστασία και Προώθηση της Πολυμορφίας των Πολιτισμικών Εκφράσεων (UNESCO 2005), σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

 

γ) Το Τμήμα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Αξιολόγησης είναι αρμόδιο για:

 

α)α) Την εισήγηση για τους στρατηγικούς στόχους και προτεραιότητες πολιτικής στον τομέα του σύγχρονου πολιτισμού και την εξειδίκευσή τους σε σχέδια δράσης.

 

β)β) Τη σύνταξη του ετήσιου συμπληρώματος προγραμματισμού και εξειδίκευση του ισχύοντος επιχειρησιακού σχεδίου της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού με συγκεκριμένες κατανομές προϋπολογισμού επιλέξιμων δράσεων και κριτήρια καθώς και τον προγραμματισμό της περιφερειακής πολιτιστικής πολιτικής.

 

γ)γ) Τη συστηματική αποτίμηση σε τακτά χρονικά διαστήματα του βαθμού επίτευξης των στόχων του Επιχειρησιακού Σχεδίου και των επιμέρους Προγραμμάτων και Δράσεων, σε όλους τους τομείς της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού.

 

δ)δ) Τη σύνταξη ετήσιων απολογιστικών εκθέσεων.

 

ε)ε) Την υποστήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού κατά την εφαρμογή του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης ή άλλων διαδικασιών υπηρεσιακής αξιολόγησης που επιβάλλονται από το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.