Νόμος 2218/94 - Άρθρο 2

Άρθρο 2: Νομική μορφή - Όρια - Έδρα - Όνομα


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις είναι αυτοδιοικούμενα κατά τόπο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

 

2. Η περιφέρεια κάθε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης συμπίπτει με την περιφέρεια του νομού και έδρα της είναι η πρωτεύουσα του νομού. Η ονομασία κάθε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αποτελείται από τις λέξεις νομαρχιακή αυτοδιοίκηση και το όνομα του αντίστοιχου νομού.

 

Κατ' εξαίρεση, οι Νομαρχίες Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής και Πειραιώς αποτελούν ξεχωριστές νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις με περιφέρεια, ονομασία και έδρα τις αντίστοιχες των νομαρχιών αυτών.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 2 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 7 του άρθρου 1 του νόμου 2240/1994 (ΦΕΚ 153/Α/1994).

 

3. Η σφραγίδα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης αποτελείται από τρεις υπάλληλους και ομόκεντρους κύκλους, από τους οποίους ο εξωτερικός έχει διάμετρο 0,04 m. Στον εσωτερικό κύκλο τίθεται το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας, σύμφωνα με το άρθρο 2 του νόμου [Ν] 48/1975 (ΦΕΚ 108/Α/1975), στο δεύτερο κύκλο αναγράφεται με κεφαλαία γράμματα το όνομα της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης και στον εξωτερικό οι λέξεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.