Προεδρικό διάταγμα 15/1/86b - Άρθρο 3

Άρθρο 3


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Α. Περιοχές με αριθμό 1.

 

Αποτελούνται από:

 

περιοχή ανατολικά του παλιού σχεδίου πόλης Καστοριάς - Βουνού Χερσονήσου έως τις όχθες της λίμνης Καστοριάς που ορίζεται από το φυσικό όριο των όχθων της λίμνης και το ανατολικό όριο του σχεδίου πόλης Καστοριάς και
από τις περιοχές Μαύρο Βουνό Μανιάκων και Πετρώδες Δισπηλιού των οποίων το όριο ορίζεται:

 

i) βόρεια: από τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς - Νεστορίου (αριθμός Επαρχιακής Οδού 2 - παλαιά 9) μπροστά από το στρατόπεδο Δρακοπούλου, ακολουθεί τη βορειανατολική περίφραξη του έως το εγκαταλειμμένο τμήμα του παλιού δρόμου Καστοριάς- Άργους Ορεστικού και από τη θέση αυτή ακολουθώντας την ισοϋψή 700 του Μαύρου Βουνού και Πετρώδους συναντά το νοτιοδυτικό όριο του οικισμού Δισπηλιού, του οποίου το όριο ακολουθεί μέχρι το νότιο άκρο αυτού.

 

ii) ανατολικά: από τη νοητή γραμμή της ισοϋψούς 700 και παράλληλα προς τον εγκαταλειμμένο εθνικό δρόμο Καστοριάς - Άργους Ορεστικού - Κοζάνης έως τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο εγκαταλειμμένο πεδίο βολής (βιομηχανική περιοχή).

 

iii) νότια: από τον αγροτικό δρόμο προς το πεδίο βολής έως τη θέση της Βιομηχανικής και Επιχειρηματικής Περιοχής (ΒΕΠΕ), όπως αυτή καθορίζεται με στοιχείο 5. Στη δυτική κορυφή της ΒΕΠΕ το όριο ακολουθεί τη νότια παρυφή του Μαύρου Βουνού παράλληλα με την κατασκευαζόμενη Εγνατία οδό κάθετος άξονας Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής έως τη διασταύρωση με το δημοτικό δρόμο Άργους Ορεστικού - Μανιάκων και

 

iv) δυτικά: από την παρυφή του Μαύρου Βουνού που συμπίπτει με το δημοτικό δρόμο Άργους Ορεστικού - Μανιάκων έως τους αγρούς που παρεμβάλλονται μεταξύ του σχεδίου πόλης Μανιάκων προς ανατολάς και του Μαύρου Βουνού, στη συνέχεια το όριο ακολουθώντας την παρυφή του Μαύρου Βουνού προς βορρά, συναντά το βορειανατολικό όριο του σχεδίου οικισμού Μανιάκων, της επέκτασης σχεδίου Μανιάκων και του σχεδίου οικισμού Νέας Ζούζουλης έως τον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Νεστορίου.

 

Στις περιοχές αυτές περιλαμβάνονται δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις, οι οποίες υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

 

Οποιαδήποτε εγκατάσταση ή κατασκευή στις περιοχές αυτές εγκρίνεται από την Διεύθυνση Δασών του Νομού και υπόκειται στον έλεγχο της Επιτροπής Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου Νομού Καστοριάς.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος Α τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο α του άρθρου 2 του από 28-01-2005 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 194/Δ/2005).

 

Β. Περιοχές με αριθμούς 2 και 2)α.

 

Αποτελούνται από 3 περιοχές που ορίζονται ως εξής:

 

Περιοχή πρώτη προς βορρά του σχεδίου πόλης Καστοριάς. Συνορεύει:

 

α) από δύση και βορρά με το περιμετρικό όριο Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου από λόφο Κήλητρο έως διασταύρωση προς το χωριό Κεφαλάρι του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς - Βυσσινιάς (αριθμός Επαρχιακής Οδού 22) και

 

β) από ανατολή με τον ασφαλτοστρωμένο επαρχιακό δρόμο αριθμός 22 έως το ρέμα Σιούτιστα (νέο ιδιόκτητο) ακολουθώντας όμως το παλιό τμήμα μήκους 900 περίπου μέτρων με το ρέμα Σιούτιστα ως τις όχθες της λίμνης Καστοριάς και με την όχθη της λίμνης έως το πέρας του σχεδίου πόλης Καστοριάς.

 

Περιοχή δεύτερη προς νότο του σχεδίου πόλης Καστοριάς. Συνορεύει:

 

α) προς το βορρά με το περιμετρικό όριο της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου από τη θέση Ιχθυοτροφείο έως το σχέδιο πόλης Καστοριάς με το νότιο όριο του σχεδίου πόλης Καστοριάς,

 

β) προς την ανατολή με τη νότια όχθη της λίμνης Καστοριάς και με το λιμναίο οικισμό Δισπηλιού,

 

γ) προς νότο με το όριο του οικισμού Δισπηλιού, με το βορειοανατολικό όριο του χώρου συγκέντρωσης στρατοπέδων που υλοποιήθηκαν με τσιμεντένιες πυραμίδες, με το όριο της περιοχής 1 που περιγράφεται πιο πάνω και με το βορειοδυτικό όριο του σχεδίου πόλης των οικισμών Νέας Ζούζουλης και Μανιάκων και

 

δ) προς τη δύση με την ανατολική όχθη του κλάδου του ποταμού Αλιάκμονα από πηγές Κορομηλιάς έως τη θέση Ιχθυοτροφείο.

 

Περιοχή τρίτη, ανατολικά και βόρεια του σχεδίου πόλης Άργους Ορεστικού έως την κοινότητα Μαυροχωρίου. Συνορεύει:

 

α) προς ανατολάς με το περιμετρικό όριο Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου όπως περιγράφηκε στο άρθρο 1, από το χωριό Μαυροχώρι έως θέση Παλιοκκλήσι Άργους Ορεστικού,

 

β) προς το νότο με τμήμα του αγροτικού δρόμου από θέση Παλιοκκλήσι έως τη διασταύρωσή του με τον επαρχιακό δρόμο Άργους Ορεστικού - Αμμουδάρας (αριθμός Επαρχιακής Οδού 2) του οποίου 600 περίπου m βορειοδυτικά ακολουθεί ως τη συνάντησή του με την προέκταση της δημοτικής οδού 25ης Μαρτίου, από σημείο της οποίας με νοητή γραμμή προσπερνά το νοτιοδυτικό όριο του σχεδίου πόλης Άργους Ορεστικού και σε προέκταση της κατεύθυνσης αυτής συναντά χάνδακα άρδευσης και καταλήγει στη νέα γέφυρα επί του ποταμού Αλιάκμονα,

 

γ) προς τη δύση με την ανατολική όχθη του ποταμού Αλιάκμονα από τη νέα γέφυρα έως τη θέση υδρομάστευσης για την ύδρευση του δήμου Άργους Ορεστικού, με τον αγροτικό δρόμο που οδηγεί στο χώρο αυτό από το ίχνος του παλιού τείχους του αρχαιολογικού χώρου Αρμενοχωρίου με το ανατολικό και βορειοανατολικό ίχνος του τείχους αυτού και

 

δ) προς το βορρά με τους αγρούς της περιοχής Γύφτικου Λάκκου που διαχωρίζεται από αυτούς με μία ευθεία νοητή γραμμή μήκους 1320 m η οποία έχει αφετηρία το βορινότερο άκρο του ίχνους του παλιού τείχους του Αρμενοχωρίου και τελειώνει στην περιοχή Κάργα σε σημείο κοντά στη βορεινή περίφραξη της μονοκατοικίας ιδιοκτησίας Ασλανίδη Λευτέρη και σε απόσταση 200 m από τον Εθνικό δρόμο Καστοριάς - Κοζάνης (τμήμα Δισπηλιού - Άργους Ορεστικού) και στη συνέχεια με γραμμή παράλληλη στα 200 m προς το τμήμα της εθνικής οδού έως το όριο της κοινότητας Δισπηλιού. Το όριο προς βορρά συμπίπτει στη συνέχεια με τον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Κορησού - Αμύνταιου (αριθμός Επαρχιακής Οδού 24) έως τη διασταύρωσή της με τον επαρχιακό δρόμο προς Μαυροχώρι (αριθμός Επαρχιακής Οδού 25) τον οποίο ακολουθεί έως την όχθη της λίμνης Καστοριάς και τελειώνει στο νότιο όριο του οικισμού Μαυροχωρίου.

 

1. Εντός των περιοχών αυτών επιτρέπονται μόνο χρήσεις:

 

α) κατοικίας.

β) αθλητικών εγκαταστάσεων.

γ) πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

δ) εγκαταστάσεων αναψυχής.

ε) τουριστικών εγκαταστάσεων.

στ) δημοσίων και δημοτικών εγκαταστάσεων κοινωφελών σκοπών.

 

2. α) Το κατώτατο όριο κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 8 στρέμματα και το κατώτατο όριο αρτιότητας σε 8 στρέμματα.

 

β) Κατά παρέκκλιση της ως άνω αρτιότητας θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα τα οποία κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος έχουν αρτιότητα 4 στρέμματα.

 

γ) Τα γήπεδα τα υφιστάμενα την 17-10-1978 ημερομηνία δημοσίευσης του από 06-10-1978 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 538/Δ/1978) εφόσον έχουν:

 

Ελάχιστο πρόσωπο 25 m
Ελάχιστο βάθος 40 m
Ελάχιστο εμβαδόν 2.000 m2.

 

3. Για τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης για χρήση κατοικίας εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 και 6 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος Τροποποίηση των όρων και περιορισμών δόμησης των γηπέδων των κειμένων εκτός των ρυμοτομικών σχεδίων ... κ.λ.π. (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

4. Για ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων, πολιτιστικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων αναψυχής ορίζονται:

 

μέγιστη συνολική εκμετάλλευση κτιρίων 150 m2.
μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων 1.
μέγιστο ύψος αυτών 4 m.

 

Υπεράνω του μεγίστου ύψους των κτιρίων επιβάλλεται η κατασκευή στέγης της οποίας η κλίση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30%.

 

5. Για ανέγερση τουριστικών εγκαταστάσεων ορίζονται τα εξής:

 

Δεν επιτρέπεται η δημιουργία μονάδας δυναμικότητας μεγαλύτερης των 100 κλινών.

 

Ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων ορίζεται σε 2 και το μέγιστο ύψος σε 7,50 m.

 

Υπεράνω του μεγίστου ύψους επιβάλλεται η κατασκευή στέγης, της οποίας η κλίση δεν μπορεί να υπερβαίνει το 30%. Κατά τα λοιπά ισχύουν οι διατάξεις του από 12-05-1984 προεδρικού διατάγματος τροποποίηση και συμπλήρωση του από 06-10-1978 προεδρικού διατάγματος κ.λ.π. (ΦΕΚ 380/Δ/1984) όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το από 16-02-1985 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 58/Δ/1985).

 

6. Κατ' εξαίρεση για την υπό στοιχείο 2)α περιοχή, μεταξύ εθνικού δρόμου Καστοριάς - Κοζάνης (τμήμα Καστοριάς - Δισπηλιού) και της λίμνης Καστοριάς επιτρέπονται μόνον οι χρήσεις που προβλέπονται από τα εδάφια α, β, γ, δ και στ της ως άνω παραγράφου 1 υπό τους όρους και προϋποθέσεις της ως άνω παραγράφου 4 και υπό τον περιορισμό ότι τα ανεγειρόμενα κτίσματα απέχουν απόσταση τουλάχιστον 50 m από την όχθη της λίμνης.

 

7. Για την ανέγερση κτιρίων δημοσίων ή δημοτικών εγκαταστάσεων κοινωφελών σκοπών απαιτείται καθορισμός του χώρου κατά τη διαδικασία του άρθρου 26 του νόμου 1337/1983, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παράγραφος 13 του νόμου 1512/1985, υπό την προϋπόθεση ότι ο μέγιστος αριθμός ορόφων των κτιρίων δεν θα υπερβαίνει τους 2 και το μέγιστο ύψος τα 7,50 μ. υπεράνω των οποίων κατασκευάζεται υποχρεωτική στέγη με κλίση το πολύ 30%.

 

8. Ειδικά στην περιοχή του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Κρεπενή της κοινότητας Μαυροχωρίου και σε ακτίνα 500 m γύρω από αυτόν, η δόμηση κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου επιτρέπεται μόνον κατόπιν προηγουμένης εγκρίσεως της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

Γ. Περιοχές με αριθμό 3.

 

Αποτελούνται από τρεις περιοχές που ορίζονται ως εξής:

 

Περιοχή πρώτη, αγροκτήματα υψηλής καλλιέργειας βόρεια της λίμνης Καστοριάς. Συνορεύει:

 

α) από βορρά και ανατολή με το περιμετρικό όριο της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου όπως περιγράφεται στο άρθρο 1 και ειδικότερα από τον επαρχιακό δρόμο Καστοριάς - Βυσσινιάς (αριθμός Επαρχιακής Οδού 22) έως το χωριό Πολυκάρπη εκτός του χώρου 90 στρεμμάτων της ΓΕΟ Καστοριάς,

 

β) από νότο με την όχθη της λίμνης και

 

γ) από δύση με την περιοχή 2 όπως περιγράφεται παραπάνω.

 

Περιοχή δεύτερη, αγροκτήματα υψηλής καλλιέργειας νότια της λίμνης Καστοριάς. Συνορεύει:

 

α) από ανατολή, νότο και δύση με την περιοχή 2 και με τα όρια του οικισμού Δισπηλιού και

 

β) από βορρά με την όχθη της λίμνης Καστοριάς.

 

Περιοχή τρίτη, παραποτάμια, αγροκτήματα υψηλής καλλιέργειας. Συνορεύει:

 

α) από νότο και δύση με το περιμετρικό όριο της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου από ξύλινη γέφυρα Αλιάκμονα (χωριό Αμμουδάρα) έως τη θέση Ιχθυοτροφείο όπως περιγράφεται παραπάνω,

 

β) από βορρά με την περιοχή 2, όπως περιγράφεται παραπάνω με το σχέδιο των Μανιάκων, με την περιοχή 1, με τμήμα του κοινοτικού δρόμου Άργους Ορεστικού - Μανιάκων από Μαύρο Βουνό έως τη στροφή στη θέση λιβάδι και τέλος με τις περιοχές 6 και 8 με τις οποίες διαχωρίζεται με ευθεία νοητή γραμμή μήκους 3.150 περίπου m που ξεκινά από τη στροφή του κοινοτικού δρόμου Άργους Ορεστικού - Μανιάκων (στη θέση λιβάδι) και καταλήγει σε σημείο του αγροτικού δρόμου στις παρυφές του βουνού πετρώδες Δισπηλιού, που απέχει 200 m από την εθνική οδό Καστοριάς - Κοζάνης,

 

γ) ανατολικά με την περιοχή 2 και με το περιμετρικό όριο Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου έως την ξύλινη γέφυρα.

 

1. Εντός των περιοχών αυτών επιτρέπονται χρήσεις μόνον γεωργικών αποθηκών, υδατοδεξαμενών, στεγάστρων, αντλητικών εγκαταστάσεων και θερμοκηπίων μετά από έγκριση της αρμόδιας Διεύθυνσης Γεωργίας.

 

2. α) Το κατώτατο όριο κατάτμησης των γηπέδων ορίζεται σε 8 στρέμματα και το κατώτατο όριο αρτιότητας σε 8 στρέμματα.

 

β) Κατά παρέκκλιση της ως άνω αρτιότητας θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα γήπεδα τα οποία κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος έχουν αρτιότητα 4 στρέμματα.

 

3. Η μεγίστη συνολική εκμετάλλευση των κτισμάτων ορίζεται σε 100 m2, ο μέγιστος αριθμός ορόφων σε 1 και το μέγιστο ύψος αυτών σε 4,50 m.

 

4. Κατά παρέκκλιση από τις διατάξεις της παραγράφου 1 της περιοχής 3 σε γήπεδα εμβαδού ίσου ή μεγαλύτερου των 10 στρεμμάτων επιτρέπεται η κατασκευή κατοικίας υπό τους εξής όρους και περιορισμούς:

 

Μεγίστη συνολική εκμετάλλευση κτιρίων 100 m2, μέγιστος αριθμός ορόφων 1, μέγιστο ύψος 4,00 m υπεράνω του οποίου κατασκευάζεται υποχρεωτικά στέγη με κλίση το πολύ μέχρι 30%.

 

5. Ειδικά στην εντός της περιοχής 3 περιλαμβανόμενη έκταση του νέου Εθνικού Σταδίου του δήμου Άργους Ορεστικού, δεν επιτρέπεται καμία άλλη χρήση πέραν των εγκαταστάσεων του Εθνικού Σταδίου.

 

Για την ανέγερση των εγκαταστάσεων αυτών απαιτείται καθορισμός του χώρου καθώς και των όρων και περιορισμών δόμησης σύμφωνα με το άρθρο 26 του νόμου 1337/1983 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 13 του νόμου 1512/1985.

 

6. Για τη δασική έκταση της θέσης Ορμάν του δήμου Άργους Ορεστικού, την περιλαμβανόμενη εντός περιοχής 3, ισχύουν οι διατάξεις του νόμου 998/1979.

 

7. Ειδικά στις περιοχές κηρυγμένων αρχαιολογικών χώρων Λιμναίου της κοινότητας Δισπηλιού και Αρμενίου του δήμου Άργους Ορεστικού, που περιλαμβάνονται στις περιοχές 3, καθώς και σε ακτίνα 500 m γύρω από αυτούς, η δόμηση κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, επιτρέπεται μόνον κατόπιν προηγουμένης εγκρίσεως της αρμόδιας Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

 

8. Για τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης των παραπάνω χρήσεων εφαρμόζονται οι διατάξεις του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος ανάλογα με τη χρήση.

 

Δ. Περιοχή 4.

 

Η περιοχή αυτή ορίζεται ως εξής: Συνορεύει:

 

α) από ανατολή με τμήμα του παλιού δρόμου Καστοριάς - Βυσσινιάς μήκους 250 m,

β) από νότο με αγροκτήματα δήμου Καστοριάς με αριθμούς κτηματολογίου 1089, 1107, 1106 και 1193,

γ) από δύση με τμήμα του επαρχιακού δρόμου Καστοριάς - Βυσσινιάς (αριθμός Επαρχιακής Οδού 22) και

δ) από βορρά με το ρέμα Σιούτιστα.

 

1. Στην περιοχή επιτρέπονται μόνον οι εξής χρήσεις:

 

Εγκαταστάσεις Εκθετηρίου Δημοπρατηρίου Καστοριάς (ΕΔΗΚΑ).
Εγκαταστάσεις προγραμμάτων Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ).
Εγκαταστάσεις Κέντρου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΚΕΤΕ).

 

2. Απαγορεύεται κάθε κατάτμηση, πλην των αναγκαίων για τη δημιουργία των χώρων των ως άνω επιτρεπομένων χρήσεων.

 

3. Για την ανέγερση των κτιρίων των ως άνω χρήσεων απαιτείται ο καθορισμός των χώρων αυτών καθώς και οι όροι και περιορισμοί δόμησης εγκρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 26 του νόμου 1337/1983, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 8 παράγραφος 13 του νόμου 1512/1985.

 

Ε. Περιοχή με αριθμό 5.

 

Στην παραπάνω περιοχή επιτρέπεται η χρήση βιοτεχνίας και χονδρεμπορίου για τη δημιουργία Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών (ΒΕΠΕ) σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2545/1997 (ΦΕΚ 254/Α/1997).

 

Στην περιοχή αυτή απαγορεύεται κάθε κατάτμηση.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος Ε τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο β του άρθρου 2 του από 28-01-2005 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 194/Δ/2005).

 

ΣΤ. Περιοχή με αριθμό 6.

 

1. Στην περιοχή επιτρέπονται μόνο οι εξής χρήσεις: γεωργοπτηνοτροφικές - γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και γεωργικές αποθήκες.

 

2. Το κατώτατο όριο κατάτμησης ορίζεται σε 4 στρέμματα και το κατώτατο όριο αρτιότητας σε 4 στρέμματα.

 

3. Η δόμηση επιτρέπεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

Ζ. Περιοχή με αριθμό 7.

 

1. Το κατώτατο όριο κατάτμησης ορίζεται σε 4 στρέμματα.

 

2. Στην περιοχή διατηρούνται οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις της Γεωργικής Εταιρείας Οπωροκηπευτικών νομού Καστοριάς (ΓΕΟΚ) και επιτρέπεται επέκταση των εγκαταστάσεων αυτών μόνο για χρήσεις που αφορούν συσκευαστήρια, διαλογητήρια και ψυγεία.

 

3. Για τα όρια αρτιότητας και τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 και 2 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

Η. Περιοχή με αριθμό 8.

 

1. Στην περιοχή επιτρέπονται μόνον χρήσεις για μη οχλούσες βιοτεχνικές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

 

2. Το κατώτατο όριο κατάτμησης ορίζεται σε 4 στρέμματα.

 

3. Για τα όρια αρτιότητας, κατά τους λοιπούς όρους δόμησης εφαρμόζονται οι διατάξεις των άρθρων 1 και 4 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

Θ. Περιοχή με αριθμό 9.

 

1. Επιτρέπονται χρήσεις μόνον για εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

2. Απαγορεύεται κάθε κατάτμηση.

 

3. Για την ανέγερση των κτιρίων αυτών απαιτείται ο καθορισμός του χώρου και των όρων και περιορισμών δόμησης σύμφωνα με το άρθρο 26 του νόμου 1337/1983 όπως αντικαταστάθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 13 του νόμου 1512/1985.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.