Προεδρικό διάταγμα 21/11/79 - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Ο καθορισμός των ορίων των υφισταμένων προ της 16-08-1923 οικισμών οι οποίοι δεν έχουν εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιον ενεργείται δια του προσδιορισμού των καθοριστικών στοιχείων της οικιστικής περιμέτρου αυτών.

 

2. Δια τον καθορισμό της οικιστικής περιμέτρου λαμβάνονται υπ' όψει τα ακραία οικοδομήματα τα υφιστάμενα προ της 16-08-1923 τα οποία αποτελούν τις κορυφές πολυγώνου εντός του οποίου περικλείεται η περιοχή του οικισμού.

 

Κατά τον ως άνω καθορισμό δεν λαμβάνονται υπ' όψει ως στοιχεία εκτιμήσεως οικίες, αγροικίες ή άλλα οικοδομήματα γεωργικών ή άλλων χρήσεων όταν είναι απομακρυσμένα από τον συγκεκριμένο οικισμό, ή και μεμονωμένα κτήματα που διαχωρίζονται από τον οικισμό δια φυσικών ή τεχνητών έργων.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 19 του από 02-03-1981 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 138/Δ/1981).

 Copyright © 2019 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.