Απόφαση 124378/15 - Άρθρο 2

Άρθρο 2: Σκοπός - Στόχος


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Με την παρούσα απόφαση (Τοπικό Σχέδιο Δράσης) καθορίζεται σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμπλεκόμενων με τη λαθροθηρία υπηρεσιών και λοιπών φορέων, καθώς και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες για τον εν γένει επιχειρησιακό συντονισμό τους, ώστε να αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσα και ο εξοπλισμός τους για τον εντοπισμό και τον έλεγχο περιστατικών λαθροθηρίας στην περιοχή των υγροβιότοπων Δέλτα Νέστου, Λίμνης Βιστωνίδας, με λιμνοθάλασσα και λιμναία χαρακτηριστικά, Λίμνης Ισμαρίδας και της ευρύτερης περιοχής. Οι προαναφερόμενοι φορείς σε ετήσια βάση, παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση, σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας τους, σύμφωνα με τις καθ' ύλη ασκούμενες αρμοδιότητές.

 

Στο τοπικό σχέδιο δράσης καθορίζονται ιδίως:

 

1. Οι εμπλεκόμενες στον έλεγχο της λαθροθηρίας υπηρεσίες και φορείς, για τις οποίες καταγράφεται το ανθρώπινο δυναμικό, ο απαραίτητος εξοπλισμός, τα στοιχεία επικοινωνίας καθώς και τα μέσα που διαθέτουν για την αποτελεσματική άσκηση των αρμοδιοτήτων τους.

 

2. Οι υφιστάμενες υποδομές (φυλάκια, σημεία ελέγχου και προγραμματισμός επιτήρησης της περιοχής).

 

3. Η διαδικασία και τα μέσα επικοινωνίας, συντονισμού και λήψης αποφάσεων ώστε να είναι δυνατή, η αξιολόγηση των πιθανών κινδύνων, η επισήμανση ευπαθών χώρων (τομέων ή περιοχών) και η ανάληψη ειδικών ενεργειών για την αντιμετώπιση των περιστατικών λαθροθηρίας σε αυτούς.

 

4. Οι κατευθυντήριες οδηγίες για την έγκαιρη κινητοποίηση, συντονισμό και αξιοποίηση του διαθέσιμου ανθρώπινου δυναμικού και των μέσων που διατίθενται για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών.

 

5. Η δυνατότητα διοικητικής μέριμνας και υποστήριξης των δράσεων που αναλαμβάνονται από τις εμπλεκόμενες δημόσιες αρχές, υπηρεσίες και φορείς.

 

6. Η αποτύπωση σε χάρτη αναλόγου επιχειρησιακής κλίμακας της περιοχή εφαρμογής των μέτρων του τοπικού σχεδίου δράσης, στον οποίο καταγράφονται οι υπάρχουσες υποδομές (κτίρια, δρόμοι, σημεία ελέγχου, μπάρες περιορισμού κίνησης, περιοχές ελεγκτικής προτεραιότητας, χρήσεις, δραστηριότητες και λοιπά κοινωνικά δεδομένα. καθώς και λοιπά απαραίτητα για τον έλεγχο της περιοχής στοιχεία).

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.