Απόφαση 339/12 - Άρθρο 3

Άρθρο 3: Έλεγχος συμβατότητας προς τα δεδομένα του χωροταξικού σχεδιασμού


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Για τον έλεγχο της συμβατότητας της πρότασης δημιουργίας Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης προς τα δεδομένα του χωροταξικού σχεδιασμού, εξετάζονται τα ακόλουθα κριτήρια και στοιχεία:

 

1. Έλεγχος συμβατότητας προς τον εθνικό και περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό:

 

α. Η συμβολή της προγραμματιζόμενης ανάπτυξης στην επίτευξη των γενικών στόχων και αρχών του χωροταξικού σχεδιασμού οι οποίες ορίζονται στο άρθρο 2 του νόμου 2742/1999, όπως ισχύει.

 

β. Η ένταξη της προτεινόμενης έκτασης ή της ευρύτερης περιοχής σε πόλους ή άξονες ανάπτυξης που προβλέπονται από το Γενικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και η συμβατότητα της προγραμματιζόμενης ανάπτυξης με τις γενικές χωροταξικές κατευθύνσεις για τον τουρισμό που περιλαμβάνονται στο πιο πάνω Πλαίσιο.

 

γ. Η συμβατότητα της προτεινόμενης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης προς τις τυχόν υφιστάμενες ειδικές χωροταξικές κατευθύνσεις για τη δημιουργία Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης, που περιλαμβάνονται στο εκάστοτε ισχύον Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό ή στο οικείο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

 

δ. Η υπαγωγή της προτεινόμενης έκτασης σε περιοχές προτεραιότητας για οργανωμένες μορφές ανάπτυξης της τουριστικής δραστηριότητας που προβλέπονται από το εκάστοτε ισχύον Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό ή το οικείο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης.

 

ε. Η ύπαρξη επαρκούς υπερτοπικής προσπελασιμότητας, ιδίως όσον αφορά τη σύνδεση της περιοχής με οδικές, αεροπορικές, ναυτιλιακές ή σιδηροδρομικές υποδομές υπερτοπικού χαρακτήρα ή με κόμβους συνδυασμένων μεταφορών.

 

2. Έλεγχος συμβατότητας προς τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό κατώτερου επιπέδου:

 

α. Η συμβατότητα της προτεινόμενης ανάπτυξης με τις γενικές χρήσεις γης που ορίζονται σε υφιστάμενα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια ή Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων ή σε άλλα σχέδια χρήσεων γης (π.χ. Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου κ.λ.π.).

 

β. Η δυνατότητα εξυπηρέτησης της περιοχής από δίκτυα τοπικών μεταφορών και έργα εξωτερικής υποδομής τα οποία προβλέπονται σε τυχόν υφιστάμενα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων ή στις μελέτες σύνταξης, αναθεώρησης ή τροποποίησής τους, ή σε άλλα κείμενα χωρικού χαρακτήρα (π.χ. Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα, συγκοινωνιακές μελέτες, κ.λ.π.).

 

γ. Η συνέργεια της προτεινόμενης Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης με άλλες κατευθύνσεις χωρικής ανάπτυξης που περιλαμβάνονται σε τυχόν υφιστάμενα κείμενα του κατώτερου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού (Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, Σχέδια Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων, κ.λ.π.), σε περιφερειακά προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) ή σε άλλα προγράμματα και σχέδια χωρικού χαρακτήρα.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.