Νόμος 1892/90 - Άρθρο 66

Άρθρο 66: Ρυθμίσεις για τους κατοίκους των κρατών - μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Στο άρθρο 2 του αναγκαστικού νόμου [Ν] 800/1937, όπως αντικαταστάθηκε ολόκληρο από το άρθρο 13 του αναγκαστικού νόμου [Ν] 1704/1939 και οι δύο πρώτες παράγραφοι από το άρθρο 7 του νόμου [Ν] 128/1975, προστίθενται οι ακόλουθες νέες παράγραφοι:

 

{7. Οι διατάξεις των παραγράφων 1 έως 6 του παρόντος άρθρου δεν ισχύουν προκειμένου για κατοίκους των κρατών - μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

 

Ως κάτοικοι κρατών - μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων θεωρούνται τα φυσικά και νομικά πρόσωπα σύμφωνα με τους ορισμούς που θέτει η περί συναλλάγματος νομοθεσία, η οποία ισχύει σε κάθε κράτος - μέλος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

 

8. Σημειώσεις που έχουν εγγραφεί στα βιβλία μεταγραφών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 6 του παρόντος άρθρου, επί ακινήτων που ανήκουν σε κατοίκους κρατών - μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, εξαλείφονται με έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου ανεξάρτητα από επικείμενη μεταβίβαση.}

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.