Νόμος 4027/11 - Άρθρο 21

Άρθρο 21: Αξιολόγηση εκπαιδευτικών, συντονιστών και εκπαιδευτικού έργου


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του νόμου [Ν] 2986/2002 (ΦΕΚ 24/Α/2002), που αναφέρονται στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εφαρμόζονται και στις εκπαιδευτικές μονάδες ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού, στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στις μονάδες αυτές με απόσπαση, καθώς και στους συντονιστές εκπαίδευσης του εξωτερικού και στους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν με απόσπαση στα γραφεία αυτών.

 

2. Η κατά την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του νόμου [Ν] 2986/2002 αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου των εκπαιδευτικών μονάδων ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης του εξωτερικού, με φορέα τις ελληνικές διπλωματικές ή προξενικές αρχές, ανατίθεται στον συντονιστή εκπαίδευσης.

 

3. Η κατά την παράγραφο 3 του άρθρου 5 του νόμου [Ν] 2986/2002 διαδικασία ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που αναφέρονται στην παράγραφο 1 διαμορφώνεται ως εξής:

 

α) Ο εκπαιδευτικός αξιολογείται και ως προς το διοικητικό και ως προς το επιστημονικό παιδαγωγικό έργο του από τον διευθυντή της σχολικής μονάδας, εάν υπάρχει. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο εκπαιδευτικός αξιολογείται από τον οικείο συντονιστή εκπαίδευσης του εξωτερικού.

 

β) Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας αξιολογείται από τον οικείο συντονιστή εκπαίδευσης και ως προς το διοικητικό και ως προς το επιστημονικό παιδαγωγικό έργο του. Για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού της περίπτωσης α' και του διευθυντή της σχολικής μονάδας λαμβάνονται υπόψη και οι ετήσιες εκθέσεις της υποπερίπτωσης β)β' της περίπτωσης γ' της παραγράφου 3 του άρθρου 12.

 

γ) Οι εκπαιδευτικοί που είναι αποσπασμένοι στο γραφείο του συντονιστή εκπαίδευσης του εξωτερικού αξιολογούνται από τον οικείο συντονιστή εκπαίδευσης και ως προς το διοικητικό και ως προς το επιστημονικό παιδαγωγικό τους έργο.

 

δ) Ο συντονιστής εκπαίδευσης αξιολογείται ως προς την άσκηση των αρμοδιοτήτων του από τριμελή επιτροπή, που αποτελείται από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ως πρόεδρο, έναν εκπρόσωπο των ελληνικών διπλωματικών ή προξενικών αρχών της περιοχής ευθύνης του συντονιστή, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και έναν σύμβουλο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, ως μέλη. Η επιτροπή μπορεί να συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη των μελών της και συντάσσει έκθεση αξιολόγησης, η οποία διαβιβάζεται στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και στο Συμβούλιο Επιλογής της παραγράφου 1 του άρθρου 14.

 

Η επιτροπή ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, με την οποία μπορεί να ορίζονται και αναπληρωματικά μέλη, καθώς και ο γραμματέας της από τους διοικητικούς υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ή εκπαιδευτικούς αποσπασμένους στην ίδια υπηρεσία. Για την αμοιβή ή αποζημίωση των μελών του παραπάνω οργάνου εφαρμόζεται η διάταξη της παραγράφου 1 του άρθρου 17 του νόμου [Ν] 3205/2003 (ΦΕΚ 297/Α/2003), όπως εκάστοτε ισχύει.

 

Κατά την αξιολόγηση λαμβάνεται υπόψη η αξιόπιστη και πλήρης τήρηση και διαβίβαση των δεδομένων της παραγράφου 2 του άρθρου 18, η ενδοσχολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών της υποπερίπτωσης β)β' της περίπτωσης α' της παραγράφου 3 του άρθρου 12, η διεξαγωγή της και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε αυτήν, ο αριθμός των εκπαιδευομένων και το εκπαιδευτικό επίπεδο των μονάδων της περιοχής ευθύνης του συντονιστή, η εύρυθμη διοικητική λειτουργία και ο συντονισμός τους, το επίπεδο σχέσεων με τις εκπαιδευτικές και λοιπές αρχές της χώρας υποδοχής, η απασχόληση των εκπαιδευτικών και οι πρωτοβουλίες μαθησιακής υποβοήθησης των μαθητών και η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών επιτροπών.

 

4. Η τριμελής επιτροπή της περίπτωσης δ' της παραγράφου 3 ασκεί παράλληλα και το κατά το άρθρο 5 του νόμου [Ν] 2986/2002 έργο των επιτροπών ενστάσεων.

 

5. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται μετά από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, καθορίζονται ειδικότερα η διαδικασία και τα κριτήρια αξιολόγησης των συντονιστών εκπαίδευσης του εξωτερικού, καθώς και η διαδικασία, ο τύπος, ο χρόνος, το περιεχόμενο της αξιολόγησης και κάθε άλλο θέμα σχετικό για την αξιολόγηση του έργου και των εκπαιδευτικών.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.