Νόμος 4307/14 - Άρθρο 27

Άρθρο 27: Διαδικασία και προϋποθέσεις διαβίβασης


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

(άρθρα 5 παράγραφοι 1 και 2, 6 παράγραφοι 1, 2, 3, 5 και 6, 7 παράγραφος 1 και 14 παράγραφος 1 της Απόφασης)

 

1. Ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση μπορεί να διαβιβάσει την απόφαση στο κράτος - μέλος όπου ο καταδικασθείς έχει τη συνήθη διαμονή του, όταν αυτός ευρίσκεται ήδη ή σκοπεύει να επιστρέψει σε αυτό.

 

2. Ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση μπορεί, μετά από αίτηση του καταδικασθέντος, να διαβιβάσει την απόφαση σε αρμόδια αρχή άλλου κράτους - μέλους, πλην του κράτους όπου ο καταδικασθείς έχει τη συνήθη διαμονή του, εφόσον η αρχή αυτή έχει συναινέσει στη διαβίβαση.

 

3. Ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση διαβιβάζει την απόφαση μόνο σε ένα κράτος εκτέλεσης κάθε φορά.

 

4. Όταν ο αρμόδιος Εισαγγελέας διαβιβάζει απόφαση σε άλλο κράτος - μέλος, μεριμνά ώστε αυτή να συνοδεύεται από το αναφερόμενο στο Παράρτημα III πιστοποιητικό.

 

5. Η απόφαση και το πιστοποιητικό, διαβιβάζονται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα απευθείας στην αρμόδια αρχή του κράτους εκτέλεσης, με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να τεκμηριωθεί εγγράφως και υπό συνθήκες που επιτρέπουν στο κράτος εκτέλεσης να διαπιστώνει τη γνησιότητά τους. Το πρωτότυπο της απόφασης ή επικυρωμένο αντίγραφο της, καθώς και το πρωτότυπο του πιστοποιητικού, αποστέλλονται στην αρμόδια αρχή του κράτους εκτέλεσης, εφόσον αυτή το ζητήσει. Όλες οι επίσημες επικοινωνίες πραγματοποιούνται επίσης απευθείας μεταξύ των αρμόδιων αρχών.

 

6. Το πιστοποιητικό υπογράφεται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση, που βεβαιώνει και την ακρίβεια του περιεχομένου του και μεταφράζεται στην επίσημη ή σε μία από τις επίσημες γλώσσες του κράτους εκτέλεσης.

 

7. Σε περίπτωση που η αρμόδια αρχή του κράτους εκτέλεσης δεν είναι γνωστή, ο αρμόδιος Εισαγγελέας απευθύνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο οφείλει να λάβει πληροφορίες από το κράτος εκτέλεσης, περιλαμβανομένων των σημείων επαφής του Ευρωπαϊκού Δικαστικού Δικτύου.

 

8. Μόλις η αρμόδια αρχή του κράτους εκτέλεσης αναγνωρίσει την απόφαση που της διαβιβάσθηκε και ενημερώσει για την αναγνώριση αυτή, οι ελληνικές αρχές δεν είναι πλέον αρμόδιες για την επιτήρηση των μέτρων αναστολής ή των εναλλακτικών κυρώσεων που επιβλήθηκαν, ούτε για τη λήψη των μεταγενέστερων μέτρων τα οποία προβλέπονται στο άρθρο 34 παράγραφος 2 του παρόντος.

 

9. Ο Εισαγγελέας του δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση ενημερώνει αμέσως την αρμόδια αρχή του κράτους εκτέλεσης, με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να τεκμηριωθεί εγγράφως, σχετικά με περιστάσεις ή διαπιστώσεις που κατά την κρίση του θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη λήψη απόφασης για:

 

α) την τροποποίηση των μέτρων αναστολής ή των εναλλακτικών κυρώσεων,

β) την ανάκληση της αναστολής της εκτέλεσης της δικαστικής απόφασης ή την ανάκληση της απόφασης για υπό όρους απόλυση και

γ) την επιβολή στερητικής της ελευθερίας ποινής ή στερητικού της ελευθερίας μέτρου ασφαλείας λόγω μη συμμόρφωσης προς μέτρο αναστολής ή εναλλακτική κύρωση.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.