Νόμος 719/77 - Άρθρο 7

Άρθρο 7


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Εις το από [ΠΔ] 11-11-1929 προεδρικό διάταγμα περί διοικήσεως Δημοσίων Κτημάτων, ως τούτο ισχύει, προστίθεται μετά το άρθρον 115 αυτού, άρθρο 115Α έχον ούτω:

 

{Άρθρον 115Α

 

1. Επιφυλασσομένων των διατάξεων του προηγουμένου άρθρου ο καθ' ου εξεδόθη το καθορίζον την αποζημίωση πρωτόκολλον, αμφισβητών την ορθότητα αυτού, δύναται, να προτείνει την εξώδικη λύση της διαφοράς μεταξύ αυτού και του Οικονομικού Εφόρου.

 

2. Η πρότασις υποβάλλεται ενώπιον του κατά τόπον αρμοδίου Οικονομικού Εφόρου δι' ιδιαιτέρας αιτήσεως και εντός της δια την ανακοπή προβλεπομένης προθεσμίας. Εντός της προθεσμίας ταύτης ο αιτούμενος την εξώδικη λύση της διαφοράς υποχρεούται να προσκομίσει τα προς υποστήριξη της αιτήσεώς του αποδεικτικά στοιχεία και αναπτύξει τους ισχυρισμούς του.

 

3. Ο Οικονομικός Έφορος λαμβάνων υπ' όψιν πάντα τα στοιχεία του φακέλλου της υποθέσεως, τα υπό του καθ' ου η αποζημίωσις προσκομιζόμενα στοιχεία και τα προφορικώς ή εγγράφως υπ' αυτού αναπτυσσόμενα ως και παν έτερον στοιχείων δύναται, εφ' όσον κρίνει εν όλω ή εν μέρει βάσιμο το αίτημα, να αποδεχθεί την ακύρωση του πρωτοκόλλου ή τον περιορισμό της καθορισθείσης αποζημιώσεως.

 

4. Εάν οι απόψεις του Οικονομικού Εφόρου και του εις αποζημίωση υπόχρεου συμπέσουν, συντάσσεται περί τούτου αιτιολογημένη πράξις υπογραφομένη παρ' αμφοτέρων των μερών και η διαφορά θεωρείται ότι επιλύθηκε, η δε ασκηθείσα ανακοπή θεωρείται ως μη γενομένη.

 

5. Δια την υπό του πληρεξουσίου του καθ' ου η αποζημίωσις συζήτησιν της αιτήσεως περί συμβιβαστικής λύσεως της διαφοράς και την υπογραφή της κατά την προηγούμενη παράγραφο πράξεως δέον να προσάγεται ειδική έγγραφος πληρεξουσιότης. Το παρέχον την πληρεξουσιότητα έγγραφον δύναται να είναι δημόσιον ή ιδιωτικό. Η γνησιότης της υπογραφής του εντολέα πρέπει να βεβαιώνεται επί του ιδιωτικού εγγράφου υπό συμβολαιογράφου ή υπό δημοσίας, δημοτικής ή κοινοτικής αρχής.

 

6. Εάν ο καθ' ου η αποζημίωσις είναι αγράμματος το ιδιωτικό έγγραφον υπογράφεται υπό δύο μαρτύρων, βεβαιούμενης της γνησιότητας των υπογραφών τούτων κατά τον αυτόν τρόπον ή αναπληρώνεται υπό εγγράφου δημοσίας, δημοτικής ή κοινοτικής αρχής, περιέχοντος την ενώπιον αυτών δήλωση του αγράμματου υπόχρεου περί του διοριζομένου πληρεξουσίου αυτού.

 

7. Τα πληρεξούσια έγγραφα κατατίθενται εις την κατά τόπον αρμόδια Οικονομική Εφορία.}

 

2. Ανακοπές κατά πρωτοκόλλου του άρθρου 5 του νόμου [Ν] 5895/1933 που κοινοποιούνται εντός της νομίμου μηνιαίας προθεσμίας προς τον Υπουργόν των Οικονομικών ως εκπροσωπούντα το Ελληνικό Δημόσιον και ουχί προς τον αρμόδιο Οικονομικό Έφορο, ως έδει και απορριφθείσες ούτω ως απαράδεκτες, ελλείψει προδικασίας, επανασυζητούνται ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου που εξέδωσε την απόφαση τούτου, που κοινοποιείται κλήσεως μετ' αντιγράφου της ανακοπής προς τον αρμόδιο Οικονομικό Έφορο εντός προθεσμίας 60 ημερών από της δημοσιεύσεως του παρόντος εφ' όσον η βεβαιωθείσα αποζημίωσις δεν έχει ολοσχερώς καταβληθεί υπό του υπόχρεου.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.