Προεδρικό διάταγμα 1145/81 - Άρθρο p1g

Κεφάλαιο Γ: Προδιαγραφές νωπών κρεάτων προοριζομένων δια παρασκευή κρεατοσκευασμάτων


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Τα εισαγόμενα εντός τής επιχειρήσεως νωπά κρέατα πρέπει:

 

α) Να προέρχονται εκ σφαγείου εγκεκριμένου και ελεγχομένου υπό τής αρμοδίας κτηνιατρικής αρχής.

 

β) Να προέρχονται εκ σφαγίων άτινα έχουν υποστεί τον προ και μετά την σφαγήν κρεοσκοπικό έλεγχο και έχουν χαρακτηρισθεί ανεπιφυλάκτως κατάλληλα δια την κατανάλωση.

 

γ) Να έχουν σφραγισθεί δια τής σφραγίδας του κτηνιατρικού ελέγχου.

 

δ) Να έχουν υποστεί τριχονοσκόπηση με αρνητικό αποτέλεσμα εφ' όσον πρόκειται περί χοίρων.

 

ε) Να έχουν υποβληθεί εις επεξεργασία υπό ικανοποιητικούς όρους υγιεινής.

 

στ) Να συνοδεύονται υπό του κεκανονισμένου κτηνιατρικού πιστοποιητικού.

 

ζ) Να έχουν ψυχθεί εντός μιας ώρας από του πέρατος τής σφαγής με τρόπον ώστε, η θερμοκρασία στο βάθος των να κατέρχεται εντός 12 το πολύ ωρών εις τούς + 7 °C των κρεάτων, εις + 3 °C των παραπροϊόντων και εις + 4 °C των κρεάτων πουλερικών.

 

η) Να έχουν εναποθηκευτεί εις ψυκτικούς χώρους υπό ικανοποιητικούς όρους υγιεινής.

 

θ) Να έχουν μεταφερθεί εις την επιχείρησιν δι' αυτοκινήτων ψυγείων και υπό θερμοκρασία μεταφοράς τουλάχιστον + 7 °C δια τα νωπά κρέατα και + 4 °C δια το κρέας πτηνών ή - 18 °C τουλάχιστον δια τα κατεψυγμένα και συμφώνως προς τις διατάξεις του Κεφαλαίου Θ του Παραρτήματος I,

 

2. Απαγορεύεται ή εισαγωγή νωπών κρεάτων εις την επιχείρησιν μη πληρούντων τούς όρους τής παραγράφου 1.

 

3. Νωπά κρέατα προοριζόμενα δια την παρασκευή κρεατοσκευασμάτων, πρέπει να τοποθετούνται, αμέσως μετά την άφιξη των εις την εγκατάσταση και μέχρι τής χρησιμοποιήσεώς των, εις χώρους εξασφαλίζοντας την διατήρηση εσωτερικής θερμοκρασίας των κρεάτων κατωτέρας ή ίσης των + 7 °C.

 

Δια τα παραπροϊόντα ή ως άνω θερμοκρασία πρέπει να είναι κατωτέρα ή ίση των + 3 °C δια τα κρέατα των πτηνών κατωτέρα ή ίση των + 4 °C, δια δε τα κατεψυγμένα κρέατα κατώτερη ή ίση των - 18 °C.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε από το άρθρο 20 του προεδρικού διατάγματος [ΠΔ] 445/1991 (ΦΕΚ 164/Α/1991).

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.