Προεδρικό διάταγμα 133/17 - Άρθρο 15

Άρθρο 15: Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Ο Επιχειρησιακός Στόχος της Διεύθυνσης είναι η παρακολούθηση, ο προγραμματισμός και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα, η αναζήτηση και ο εντοπισμός των εκπαιδευτικών αναγκών, η συνεχής επιμόρφωση και κατάρτιση σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης.

 

2. Η Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού συγκροτείται από τα εξής 3 Τμήματα:

 

α) Τμήμα Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

β) Τμήμα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού.

 

γ) Τμήμα Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) Ανθρώπινου Δυναμικού και Στατιστικών Αναλύσεων.

 

3. α) Αρμοδιότητες του Τμήματος Προγραμματισμού Ανθρώπινου Δυναμικού:

 

α)α. Σχεδιασμός και διαχείριση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στη διαδικασία και τα κριτήρια διορισμού και πρόσληψης για τους φορείς του δημόσιου τομέα.

 

β)β. Ο προγραμματισμός της απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού στους φορείς του δημόσιου τομέα με βάση μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό (3-5 χρόνια).

 

γ)γ. Η μέριμνα για την άσκηση εποπτείας των προσλήψεων κάθε κατηγορίας προσωπικού στο δημόσιο τομέα.

 

δ)δ. Ανάπτυξη, παροχή κατευθυντήριων οδηγιών και διαχείριση του συστήματος διορισμού και πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού με βάση τα περιγράμματα θέσεων εργασίας, το πλαίσιο προσόντων και τις καλύτερες πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από κοινού και σε στενή συνεργασία με το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού.

 

β) Αρμοδιότητες Τμήματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού:

 

α)α. Σχεδιασμός και διαχείριση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά στα τυπικά προσόντα διορισμού, πρόσληψης και μετάταξης στους φορείς του δημόσιου τομέα.

 

β)β. Η ανάπτυξη και διαχείριση συστήματος περιγραμμάτων θέσεων εργασίας των δημόσιων υπηρεσιών.

 

γ)γ. Η ανάπτυξη συστήματος διασύνδεσης περιγραμμάτων θέσεων εργασίας και κινητικότητας/μετακινήσεων στους φορείς του δημόσιου τομέα.

 

δ)δ. Η ανάπτυξη και προώθηση του κοινωνικού διαλόγου με τα συνδικάτα και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφορικά με την εκπαίδευση των δημόσιων υπαλλήλων.

 

ε)ε. Η ανάπτυξη και διαχείριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανά πεδίο πολιτικής για τη βελτίωση των δεξιοτήτων και της αποδοτικότητας του ανθρώπινου δυναμικού σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

 

στ)στ. Η μέριμνα για την άσκηση εποπτείας της λειτουργίας του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

 

γ) Αρμοδιότητες Τμήματος Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) Ανθρώπινου Δυναμικού και Στατιστικών Αναλύσεων:

 

α)α. Η χρήση του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημόσιου τομέα και η αξιοποίηση των στοιχείων του (δημιουργία ψηφιακού προσωπικού φακέλου για κάθε δημόσιο υπάλληλο) σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

 

β)β. Η παροχή κατευθυντήριων οδηγιών στους χρήστες του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου αναφορικά με την επικαιροποίηση των στοιχείων.

 

γ)γ. Η ενίσχυση της λειτουργίας των μονάδων της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα μέσω της συνεχούς αναβάθμισης του Ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος (εμπλουτισμός με νέα στοιχεία σχετικά με την κινητικότητα του ανθρώπινου δυναμικού, υποστήριξη της διαδικασίας κινητικότητας, κ.λ.π.).

 

δ)δ. Η υποστήριξη της διαδικασίας λήψης αποφάσεων μέσω αναφορών και επεξεργασίας των στοιχείων για το ανθρώπινο δυναμικό.

 

ε)ε. Η προτυποποίηση των διαδικασιών με βάση τα στατιστικά δεδομένα.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.