Προεδρικό διάταγμα 17/10/03b - Άρθρο 5

Άρθρο 5


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου καθώς και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων ορίζονται ως εξής:

 

Α. Για τα οικοδομικά τετράγωνα 2 έως 16 και 18 έως 22:

 

1. Ελάχιστο πρόσωπο: 20 m. Ελάχιστο εμβαδόν: 500 m2.

 

2. Μέγιστο ποσοστό κάλυψης των οικοπέδων:

 

α) 40% για ισόγεια κτίσματα και

 

β) 30% για διώροφα.

 

3. Συντελεστής δόμησης: 0.3, με μέγιστο εμβαδόν δομημένης επιφανείας ανά μερίδα 120 m2.

 

4. α. Μέγιστος αριθμός ορόφων των ανεγερθησομένων κτιρίων: 2, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος αυτών 7.5 m. Ως αφετηρία μετρήσεως του ύψους των κτισμάτων λαμβάνεται το φυσικό έδαφος και τα κτίσματα πρέπει να κλιμακώνονται, ώστε σε κανένα σημείο τους να μην υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο ύψος.

 

β. Πάνω από το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των κτιρίων επιβάλλεται η κατασκευή στέγης μεγίστου ύψους 1.5 m, σε ποσοστό τουλάχιστον 60% του περιγράμματος της κάτοψης του κτιρίου.

 

Β. Για το χώρο κεντρικών εξυπηρετήσεων, που καθορίζεται με το άρθρο 1 του παρόντος:

 

1. Συντελεστής δόμησης: 0.2.

 

2. Ποσοστό κάλυψης: 20% της επιφανείας του χώρου.

 

3. Μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησομένων κτιρίων 8.5 m, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το ύψος της στέγης, η κατασκευή της οποίας είναι υποχρεωτική. Ως αφετηρία μετρήσεως του ύψους των κτισμάτων λαμβάνεται το φυσικό έδαφος και τα κτίσματα πρέπει να κλιμακώνονται, ώστε σε κανένα σημείο τους να μην υπερβαίνουν το επιτρεπόμενο ύψος.

 

4. Η ελάχιστη απόσταση των ανεγερθησομένων κτιρίων από τα όρια του χώρου ορίζεται σε 4 m.

 

Γ. Επιπλέον των ανωτέρω ισχύουν τα εξής:

 

1. Απαγορεύεται η κατασκευή κτιρίων επί υποστηλωμάτων (pilotis) καθώς και η εγκατάσταση λυόμενων κατασκευών.

 

2. Απαγορεύεται η τοποθέτηση επιγραφών ή διαφημίσεων στο δώμα ή πάνω από τις κατασκευές αυτού καθώς και μέσα στους ακάλυπτους χώρους.

 

3. Απαγορεύεται η τοποθέτηση κάθετων επιγραφών στις προσόψεις των κτιρίων. Εξαιρούνται οι ενημερωτικού χαρακτήρα επιγραφές για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας (πινακίδες) και της γνωστοποίησης της θέσης κτιρίων δημόσιου ή κοινωφελούς σκοπού του οικισμού.

 

4. Τα κουφώματα επιτρέπεται να είναι ξύλινα ή αλουμινένια όχι όμως βαμμένα με μεταλλικό χρώμα.

 

5. Απαγορεύονται τα βιομηχανικά ή τυποποιημένα υλικά (πλακάκια πορσελάνης, μάρμαρα κ.λ.π.) στις επενδύσεις των όψεων. Τα χρώματα των προσόψεων είναι ανοικτών αποχρώσεων.

 

6. Η τοποθέτηση των ηλιακών θερμοσιφώνων ή κλιματιστικών μηχανημάτων γίνεται σε αισθητικά διαμορφωμένες θέσεις.

 

7. Η επίστρωση δαπέδων στους υπαίθριους, ημιυπαίθριους χώρους, κλίμακες και γενικά σε χώρους σε κοινή θέα, επιτρέπεται μόνο με φυσικά υλικά.

 

8. Το συνολικό ύψος των περιφράξεων δεν υπερβαίνει το 1.5 m, σε περίπτωση δε κατασκευής και συμπαγούς τμήματος, αυτό δεν υπερβαίνει τα 0.7 m.

 

9. Μετά την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης και πριν την υλοποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου επί του εδάφους θα πρέπει να εγκριθεί πλήρης Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) σύμφωνα με τις σχετικές ισχύουσες διατάξεις.

 

10. Πριν την έναρξη οποιασδήποτε εκσκαφικής ή χωματουργικής εργασίας για τη διαμόρφωση της έκτασης καθώς και πριν την έκδοση οποιασδήποτε οικοδομικής άδειας να ειδοποιείται η αρμόδια Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε οι εργασίες αυτές να παρακολουθούνται από αρμόδιο υπάλληλό της.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.