Προεδρικό διάταγμα 1/3/04 - Άρθρο 5

Άρθρο 5: Περιοχές με στοιχείο 4


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Πρόκειται για περιοχές ελεύθερων χώρων πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα με ήπια ανάπτυξη χρήσεων αναψυχής και περιπάτου. Στις ως άνω περιοχές καθορίζονται χρήσεις γης και όροι και περιορισμοί δόμησης κατά ζώνες 4)α και 4)β, όπως φαίνονται στα διαγράμματα του άρθρου 1, ως εξής:

 

1. Ζώνη 4)α

 

α. Στη ζώνη αυτή περιλαμβάνονται εκτός σχεδίου περιοχές, τμήματα ζώνης παραλίας στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης και Κρωπίας, καθώς και το οικοδομικό τετράγωνο 483 του δήμου Βούλας.

 

β. Στη ζώνη αυτή επιτρέπονται ελεύθεροι χώροι πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά, παιδικές χαρές, διαδρομές, περιπάτου και ποδηλάτου, μικρά σκίαστρα, χώροι για υπαίθριες πολιτιστικές εκδηλώσεις μικρής κλίμακας, χώροι υγιεινής μέγιστου εμβαδού 20 m2 και υπαίθριοι ή στεγασμένοι χώροι στάθμευσης. Τα κτίρια στάθμευσης κατασκευάζονται χωρίς κοπή δένδρων σε σημείο που είναι δυνατή η αξιοποίηση υψομετρικής διαφοράς, ώστε να είναι υπόγεια από την πλευρά της παραλιακής λεωφόρου και η οροφή τους φυτεύεται και διαμορφώνεται σαν χώρος περιπάτου. Απαγορεύεται η κοπή των δένδρων.

 

Στο τμήμα της ζώνης που εμπίπτει στο δήμο Βάρης επιτρέπεται η μετατροπή του κτιρίου Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε χώρο πολιτιστικών εκθέσεων.

 

Στο οικοδομικό τετράγωνο 483 του δήμου Βούλας επιτρέπεται μόνο η χρήση εστιατορίου - αναψυκτηρίου.

 

γ. Επιτρέπονται επίσης, περίπτερα ή καντίνες όρθιας εξυπηρέτησης, χωρίς τραπεζοκαθίσματα μεγίστου εμβαδού 20 m2 ύστερα από μελέτη, η οποία εγκρίνεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 11 του παρόντος. Με τη μελέτη διαμόρφωσης του άρθρου 10 μπορεί να προβλεφθεί στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Βούλας και Βάρης, χώρος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων των παρακείμενων ζαχαροπλαστείων και αναψυκτηρίων.

 

δ. Μετά την απομάκρυνση του δημαρχείου Βούλας, επιτρέπεται στο νομίμως υφιστάμενο κτίριο εμβαδού 1.100 m2 η χρήση πολιτιστικού κέντρου.

 

2. Ζώνη 4)β

 

α. Στη ζώνη αυτή περιλαμβάνονται εκτός σχεδίου περιοχές και τμήματα ζώνης παραλίας στους δήμους Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης και Βάρης.

 

β. Στη ζώνη αυτή επιτρέπονται ελεύθεροι χώροι πρασίνου, υπαίθρια καθιστικά, διαδρομές περιπάτου και ποδηλάτου, μικρά κιόσκια - σκίαστρα, υπαίθριοι χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων μικρής κλίμακας και θερινός υπαίθριος κινηματογράφος στο Πάρκο Φλοίσβου μέγιστης χωρητικότητας 180 θέσεων, υπαίθριες αθλοπαιδιές μικρής κλίμακας, παιδικές χαρές, χώροι υπαίθριων καλλιτεχνικών εκθέσεων, εστιατόρια - αναψυκτήρια, υπαίθριοι ή υπόγειοι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των παραπάνω χρήσεων και κέντρο περίθαλψης θαλάσσιων ζώων στη Γλυφάδα.

 

γ. Ειδικότερα στο δήμο Βουλιαγμένης παραμένουν τα νομίμως υφιστάμενα αναψυκτήρια - εστιατόρια χωρίς δυνατότητα επέκτασης αλλά μόνο επισκευής για λόγους χρήσεως και υγιεινής. Επιτρέπεται, επίσης, η λειτουργία των υφισταμένων προβλητών (2 στην παραλιακή ζώνη Αγίου Νικολάου και 2 στην ανατολική παραλία).

 

δ. Με τη μελέτη διαμόρφωσης του άρθρου 10 καθορίζεται η έκταση, στην οποία μπορεί να τοποθετηθούν τραπεζοκαθίσματα.

 

ε. Με την επιφύλαξη των επόμενων εδαφίων καθορίζονται ανά περιοχή τα ανώτατα όρια εκμετάλλευσης, ως εξής:

 

Περιοχή

Ανώτατη επιτρεπόμενη δόμηση (m2)

Εστιατόρια αναψυκτήρια (αριθμός x m2)

Πάρκο Φλοίσβου

400

1 x 400

Γλυφάδα

1500

5 x 300

Βάρκιζα (έκταση ΟΔΕΠ)

300

1 x 300

Γλυφάδα Κτίριο Περίθαλψης Θαλάσσιων Ζώων

300

-

Άλιμος

600

2 x 300

Βουλιαγμένη

Τα νομίμως υφιστάμενα

 

στ. Τα νομίμως υφιστάμενα εστιατόρια και αναψυκτήρια που βρίσκονται στο δήμο Γλυφάδας, παραμένουν μέχρι τη λήξη της σύμβασης τους με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου και πάντως όχι πέραν της πενταετίας από τη δημοσίευση του παρόντος. Η θέση και η μορφή των επιτρεπομένων, σύμφωνα με τον πίνακα του προηγούμενου εδαφίου, νέων εστιατορίων - αναψυκτηρίων καθορίζεται με τη μελέτη διαμόρφωσης που εγκρίνεται από τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθηνών.

 

ζ. Προϋπόθεση για την λειτουργία της επιτρεπόμενης χρήσης εστιατορίου - αναψυκτηρίου στη Βάρη είναι η έγκριση της δασικής υπηρεσίας, ο καθορισμός της γραμμής αιγιαλού, η απόδοση σε κοινή χρήση της ζώνης παραλίας, η εκπόνηση μελέτης διάνοιξης πρόσβασης στην ακτή.

 

η. Το ανώτατο επιτρεπόμενο ύψος των ανεγερθησομένων κτιρίων καθορίζεται σε 4.5 m.

 

Με τη μελέτη διαμόρφωσης είναι δυνατόν να επιτραπεί μέγιστο ύψος 7.5 m για το 30% της συνολικής ωφέλιμης επιφάνειας.

 



Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.