Προεδρικό διάταγμα 21/1/94 - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Τροποποιούνται οι χρήσεις γης στην εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχή του Δήμου Γλυφάδας (νομού Αττικής) και καθορίζονται όπως στις επόμενες παραγράφους και φαίνονται στο σχετικό πρωτότυπο διάγραμμα σε κλίμακα 1:5.000 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών με την 63286/1993 πράξη του και που αντίτυπό του σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το παρόν διάταγμα.

 

1. Στα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο:

 

επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης,
επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος (στο τμήμα της από την οδό Πανδώρας μέχρι την οδό Πρίγκηπα Πέτρου),
επί της οδού Γούναρη (στο τμήμα της από την οδό Υμηττού μέχρι την οδό Ανθέων - Μετσόβου),
επί της οδού Λαμπράκη (στο τμήμα της από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την οδό Κύπρου),
επί της οδού Αθηνών (στο τμήμα της από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης μέχρι την οδό Γούναρη),
επί της οδού Ανθέων (στο τμήμα της ανατολικά της Γούναρη),
επί της οδού Μυστρά (στο τμήμα της από την οδό Αθηνών μέχρι την οδό Γούναρη),
επί των οδών Μουσών, Υμηττού, Ελευθέρου Ανθρώπου, Κωνσταντίνου Αθανάτου, επί της Ανατολικής πλευράς της οδού Ζέπου (στο τμήμα από την οδό Κύπρου μέχρι την οδό Αγίου Νικολάου) και
επί της οδού Κύπρου (στο τμήμα της από την οδό Καράγιωργα μέχρι την οδό Αθηνών)

 

Καθορίζεται χρήση γενικής κατοικίας, όπως προσδιορίζεται από το άρθρο 3 του από 23-02-1987 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 166/Δ/1987) με εξαίρεση τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες. Ειδικότερα στα επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και επί του τμήματος αυτής από την οδό Πανδώρας μέχρι την οδό Πρίγκηπα Πέτρου, οικόπεδα από την χρήση γενικής κατοικίας εξαιρούνται και τα καταστήματα.

 

2. Καθορίζεται χρήση πολεοδομικού κέντρου όπως προσδιορίζεται από το άρθρο 4 του ίδιου ως άνω προεδρικού διατάγματος με εξαίρεση τα ξενοδοχεία και τους ξενώνες, στα οικοδομικά τετράγωνα και στα τμήματα οικοδομικών τετραγώνων, που φαίνονται στο ίδιο ως άνω διάγραμμα.

 

Για τις παραπάνω καθοριζόμενες χρήσεις των παραγράφων 1 και 2 δεν επιτρέπονται συνενώσεις μετά την δημοσίευση του παρόντος προεδρικού διατάγματος. Εξαιρείται συνένωση που αυξάνει το πρόσωπο των οικοπέδων επί των αξόνων ή εκείνη που καθιστά οικόπεδα με πρόσωπο στους άξονες άρτια.

 

Όπου οι χρήσεις αυτές εφαρμόζονται σε τμήματα οικοδομικών τετραγώνων αφορούν μόνο τα οικόπεδα που έχουν πρόσωπο στους αντίστοιχους άξονες του βασικού οδικού δικτύου.

 

3. α) Στα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται επί των λοιπών αξόνων του βασικού οδικού δικτύου του Δήμου Γλυφάδας καθορίζεται χρήση αμιγούς κατοικίας όπως προσδιορίζεται από το άρθρο 2 του ίδιου ως άνω προεδρικού διατάγματος με εξαίρεση τους ξενώνες.

 

β) Ειδικότερα για τα οικοδομικά τετράγωνα που βρίσκονται επί των αξόνων του βασικού οδικού δικτύου της πολεοδομικής ενότητας ΙΙ, καθώς και επί των αξόνων του βασικού οδικού δικτύου στο τμήμα που περιλαμβάνεται μεταξύ του ορίου των Δήμων Γλυφάδας και Ελληνικού και της οδού Σ. Καράγιωργα καθορίζονται χρήσεις αμιγούς κατοικίας και ειδικότερα κατοικία, θρησκευτικοί χώροι, πολιτιστικά κτίρια και κτίρια κοινωνικής πρόνοιας.

 

pd.21.1.94

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.