Προεδρικό διάταγμα 24/10 - Άρθρο 80b - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Χαρακτηρίζονται ως διατηρητέα τα κτίρια τα κείμενα εντός της περιοχής Πλάκας του ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών, της περικλειόμενης υπό της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, της λεωφόρου Αμαλίας, των οδών Σιμωνίδου, Φιλελλήνων, Ναυάρχου Νικοδήμου, Βουλής, Μητροπόλεως, της πλατείας Μοναστηρακίου, των οδών Ερμού, Αγίων Ασωμάτων, Αδριανού, Ευρυσακίου, των ορίων του αρχαιολογικού χώρου, των οδών Διοσκούρων, Θεωρίας, δια μέσου του αρχαίου περιπάτου, των οδών Στράτωνος, Θρασάλλου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ως ταύτα σημειώνονται δι' ενστίκτου σκιαγραφήσεως και εμφαίνονται δι' ερυθρού χρώματος εις το υπό του Γενικού Διευθυντού Οικισμού θεωρημένο δια της υπ' αριθμόν Γ/30282/1980 πράξεως αυτού σχετικό πρωτότυπο διάγραμμα υπό κλίμακα 1:1000, του οποίου συνοπτικό αντίτυπον δημοσιεύεται μετά του παρόντος.

 

2. Ως διατηρητέο καθορίζεται το αρχικό εκάστοτε κτίριον, ως και οι εναρμονιζόμενες προς τούτο μεταγενέστερες προσθήκες, όχι όμως και τα πάσης φύσεως καθ' ύψος ή κατ' έκταση υφιστάμενα προκτίσματα, τα οποία αλλοιώνουν το αρχικό κτίριον. Ο χαρακτηρισμός προκτισμάτων που αλλοιώνουν το αρχικό κτίριον και δυναμένων να αφαιρεθούν πραγματοποιείται υπό της Επιτροπής Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

 

pd.24.10.80bCopyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.