Προεδρικό διάταγμα 24/9/01 - Άρθρο 2

Άρθρο 2


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Α. Τροποποιούνται οι όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων που βρίσκονται στα οικοδομικά τετράγωνα επί του βασικού οδικού δικτύου, όπως περιγράφονται στο προηγούμενο άρθρο, όπως στις επόμενες παραγράφους.

 

1. Ο συντελεστής δόμησης των οικοπέδων ορίζεται ως εξής:

 

Για οικόπεδο ή τμήμα οικοπέδου μέχρι 600 m2: 0,9.
Για τμήμα οικοπέδου από 600 m2 έως 1.000 m2: 0,8.
Για τμήμα οικοπέδου από 1.000 m2 και άνω: 0,7.

 

2. Ο συντελεστής δόμησης των οικοπέδων των οικοδομικών τετραγώνων που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Κηφισίας από την οδό Παπανικολή έως την οδό Ριζαρείου ορίζεται ως εξής:

 

Για οικόπεδο ή τμήμα οικοπέδου μέχρι 400 m2: 1,1
Για τμήμα οικοπέδου από 400 m2 μέχρι 600 m2: 1
Για τμήμα οικοπέδου από 600 m2 και άνω: 0,8.

 

Β. Επιπλέον των ανωτέρω, στην περιοχή που ρυθμίζεται με το παρόν διάταγμα ισχύουν επιπλέον τα εξής:

 

1. Απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημίσεων και διαφημιστικών πινακίδων στους κοινόχρηστους χώρους. Επιτρέπονται μόνο οι πινακίδες που πληροφορούν για τη θέση δημόσιων, δημοτικών κτιρίων, οργανισμών κοινής ωφέλειας, νοσοκομείων, φαρμακείων κ.λ.π. καθώς και πινακίδες γενικής κυκλοφοριακής πληροφόρησης.

 

2. Στα προκήπια επιτρέπεται η τοποθέτηση μόνο μιας πινακίδας ανά οικόπεδο πληροφοριακής για τις χρήσεις του κτιρίου και τις δραστηριότητες των ενοίκων του, με μέγεθος προσαρμοσμένο στις όψεις των κτιρίων.

 

Στα κτίρια απαγορεύεται η τοποθέτηση διαφημίσεων και διαφημιστικών πινακίδων οποιασδήποτε μορφής και υλικού τόσο επί των όψεων όσο και επί του δώματος αυτών.

 

Επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση μη φωτεινών επιγραφών στις όψεις των κτιρίων που πληροφορούν για τις χρήσεις του κτιρίου και τις δραστηριότητες των ενοίκων του.

 

Οι πινακίδες αναγράφονται υποχρεωτικά στην ελληνική γλώσσα.

 

Σε περίπτωση ανάγκης ξενόγλωσσης αυτή τοποθετείται κάτω από την ελληνική, με μικρότερα γράμματα.

 

3. Διαφημίσεις και διαφημιστικές πινακίδες οποιασδήποτε μορφής και υλικού που απαγορεύονται από τις διατάξεις του παρόντος απομακρύνονται εντός 6 μηνών από την ημερομηνία δημοσίευσης του παρόντος.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.