Προεδρικό διάταγμα 443/83 - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη και προκειμένου για τον Νομό Αττικής των οικείων Νομαρχών των Διαμερισμάτων σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία γίνεται:

 

α) Η έγκριση τροποποιήσεων ρυμοτομικών σχεδίων οικισμών πάνω από 20.000 κατοίκους καθώς και η επιβολή προκηπίου σε οικισμούς πάνω από 5.000 κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή.

 

β) Η έγκριση τροποποιήσεων ρυμοτομικών σχεδίων καθώς και η επιβολή προκηπίου στις περιοχές τέως Διοικήσεως Πρωτευούσης και τέως Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

2. Η προηγούμενη παράγραφος εφαρμόζεται:

 

α) Σε οικισμούς που έχει εγκριθεί Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 1337/1983 εφόσον οι ρυθμίσεις αυτές δεν είναι αντίθετες προς το σχέδιο αυτό και εφόσον δεν μειώνεται η συνολική επιφάνεια των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων στην ίδια πολεοδομική ενότητα και στο σύνολο της πόλης.

 

β) Σε οικισμούς που δεν έχει εγκριθεί Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εφόσον με την τροποποίηση:

 

Δεν θίγεται το βασικό οδικό δίκτυο ή δεν μειώνονται κοινωφελείς ή κοινόχρηστοι χώροι ή δεν μειώνεται το πλάτος προκηπίου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρόν άρθρο καταργήθηκε από το άρθρο 3 του προεδρικού διατάγματος 183/1986 (ΦΕΚ 70/Α/1986).

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.