Προεδρικό διάταγμα 410/95 - Άρθρο 31

Άρθρο 31: Λαϊκές αγορές


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Επιτρέπεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού τους συμβουλίου, που εκδίδεται μετά από γνώμη των επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και επαγγελματιών της περιοχής να καθορίζουν τους όρους, τις προϋποθέσεις και κάθε άλλη απαραίτητη λεπτομέρεια για τη διενέργεια κατά τις Κυριακές παζαριού σε προκαθορισμένους, χώρας ευθύνης τους. Τα είδη, που μπορούν να πωλούνται στο παζάρι κάθε Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθορίζονται με την ίδια απόφαση και είναι ελαττωματικά δεύτερης διαλογής ή μεταχειρισμένα. Οι άδειες συμμετοχής επαγγελματιών στο παζάρι χορηγούνται με απόφαση της δημαρχιακής επιτροπής ή του κοινοτικού συμβουλίου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 1 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 4 του άρθρου 15 του νόμου 2539/1997 (ΦΕΚ 244/Α/1997).

 

2. Οι παραβαίνοντες τη διάταξη της προηγούμενης παραγράφου έχουν τις συνέπειες του άρθρου 52 του νομοθετικού διατάγματος [Ν] 136/1946, όπως ισχύει ανεξαρτήτως της υπαγωγής ή μη των διατιθέμενων προϊόντων στις περιστάσεις (προϋποθέσεις) του άρθρου αυτού.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.