Απόφαση 31174/93 - Άρθρο 2

Άρθρο 2


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Τροποποιείται ο συντελεστής δόμησης που είχε καθορισθεί με το από 29-07-1978 προεδρικό διάταγμα (ΦΕΚ 389/Δ/1978).

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται ανά πολεοδομική ενότητα (ΠΕ), όπως αυτές καθορίστηκαν με την υπ' αριθμόν 103571/7467/1991 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Έγκριση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αμαρουσίου (ΦΕΚ 968/Δ/1991) και με την αριθμό 6939/1283/1993 απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων για την τροποποίηση Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Αμαρουσίου (ΦΕΚ 744/Δ/1993), σύμφωνα με τις ακόλουθες παραγράφους του παρόντος άρθρου.

 

Από τις ρυθμίσεις αυτές εξαιρούνται τα οικοδομικά τετράγωνα που έχουν πρόσωπο στο βασικό οδικό δίκτυο.

 

1. Πολεοδομική ενότητα 1 - Κέντρο που καθορίζεται: βόρεια από τα όρια του Δήμου Αμαρουσίου με το Δήμο Κηφισιάς, ανατολικά από την Λεωφόρο Κηφισίας, νότια από τις οδούς Θησέως και Μητροπόλεως και δυτικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς.

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1, εκτός των οικοδομικών τετραγώνων 100 και 101 που παραμένει 0,6 όπως ισχύει σήμερα.

 

2. Πολεοδομική ενότητα 2 - Άγιος Νικόλαος που καθορίζεται: βόρεια από τα όρια του Δήμου με τον Δήμο Κηφισιάς, ανατολικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς, νότια από την οδό Περικλέους και δυτικά από τα όρια με τον Δήμο Πεύκης.

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1, εκτός από τα οικοδομικά τετράγωνα 145, 144, 143, 129, 15 και τμήματος των οικοδομικών τετραγώνων 14 και 128 που παραμένει 0,8 όπως ισχύει σήμερα.

 

3. Πολεοδομική ενότητα 3 - Νέο Τέρμα που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Περικλέους, ανατολικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς, νότια από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και δυτικά από τα όρια με τον Δήμο Πεύκης.

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1.

 

4. Πολεοδομική ενότητα 4 - Ψαλίδι - Πέλικα που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και από τα όρια με τον Δήμο Πεύκης, ανατολικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς, νότια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας και δυτικά από τα όρια με τον Δήμο Πεύκης.

 

Καθορίζονται οι εξής συντελεστές δόμησης:

 

α) για το βόρειο τμήμα της πολεοδομικής ενότητας που περιβάλλεται από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου βόρεια, ανατολικά από τις γραμμές ΗΣΑΠ, νότια από την οδό Δωδεκανήσου και δυτικά από τα όρια με τον Δήμο Πεύκης, ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1, συμπεριλαμβανομένων των ιδιοκτησιών που έχουν πρόσωπο επί της οδού Δωδεκανήσου.

 

β) για το νότιο τμήμα της πολεοδομικής ενότητας (εκτός των παραπάνω αναφερομένων ιδιοκτησιών που έχουν πρόσωπο επί της οδού Δωδεκανήσου) που περιβάλλεται βόρεια από την οδό Δωδεκανήσου και τα όρια με τον Δήμο Πεύκης, ανατολικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς, νότια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας και δυτικά από το όριο επέκτασης σχεδίου (προέκταση οδού Βενιζέλου - παλαιάς Κύμης), ο συντελεστής δόμησης παραμένει 0,6 εκτός από τα οικόπεδα των οικοδομικών τετραγώνων 645 και 646 με πρόσωπο στην οδό Δωδεκανήσου των οποίων ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1.

 

5. Πολεοδομική ενότητα 5 - Νέα Φιλοθέη που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Σπύρου Λούη και την οδό Ολύμπου, ανατολικά από την Λεωφόρο Κηφισίας, νότια από την οδό Καποδιστρίου (όριο Δήμου) και δυτικά από τα όρια με τον Δήμο Νέας Ιωνίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης για την πολεοδομική ενότητα εκτός της περιοχής επέκτασης σχεδίου, παραμένει 1.

 

6. Πολεοδομική ενότητα 6 - Άγιος Θωμάς Παραμένει ο συντελεστής δόμησης ως έχει.

 

7. Πολεοδομική ενότητα 7 - Εργατικές Πολυκατοικίες που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου, ανατολικά από την Λεωφόρο Κηφισίας, νότια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας και δυτικά από τις γραμμές Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς.

 

Ο συντελεστής δόμησης για την πολεοδομική ενότητα, εκτός από το τμήμα που εντάχθηκε στο σχέδιο με το νόμο 1337/1983, ορίζεται σε 1.

 

8. Πολεοδομική ενότητα 8 - Άγιοι Ανάργυροι που καθορίζεται: βόρεια από τις οδούς Θησέως και Μητροπόλεως, ανατολικά από την Λεωφόρο Κηφισίας, νότια από την οδό Αγίου Κωνσταντίνου και δυτικά από τις γραμμές των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων Αθηνών - Πειραιώς.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας ορίζεται σε 1.

 

9. Πολεοδομική ενότητα 9 - Βορρέ που καθορίζεται: βόρεια από το κτήμα Συγγρού, ανατολικά από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου, νότια από την οδό Πεντέλης και δυτικά από την Λεωφόρο Κηφισίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1.

 

10. Πολεοδομική ενότητα 10 Κοκκινιά που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Πεντέλης, ανατολικά από την οδό Κέκρωπα, νότια από την οδό Κονίτσης και δυτικά από την Λεωφόρο Κηφισίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται σε 1.

 

11. Πολεοδομική ενότητα 11 - Σωρός - Λάκκα Κόττου που καθορίζεται: βόρεια από την οδό Κονίτσης, ανατολικά από την οδό Μεσογείων, νότια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας και δυτικά από την Λεωφόρο Κηφισίας και την οδό Κέκρωπα.

 

Ο συντελεστής δόμησης για την πολεοδομική ενότητα εκτός της περιοχής Σωρού που εντάχθηκε στο σχέδιο με το νόμο 1337/1983, ορίζεται σε 1.

 

12. Πολεοδομική ενότητα 12 - Παράδεισος που ορίζεται: βόρεια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας, ανατολικά από την οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, νότια από τα όρια με τον Δήμο Χαλανδρίου και δυτικά από την Λεωφόρο Κηφισίας.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας ορίζεται σε 1.

 

13. Πολεοδομική ενότητα 13 - Πολύδροσο που καθορίζεται: βόρεια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας, ανατολικά από το ρέμα Πολυδρόσου, νότια από τα όρια με τον Δήμο Χαλανδρίου και δυτικά από την οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας ορίζεται σε 1 (εκτός της περιοχής επέκτασης σχεδίου).

 

14. Πολεοδομική ενότητα 14 - Σισμανόγλειο - Νέο Μαρούσι που καθορίζεται: βόρεια από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου, ανατολικά από τα όρια με τον Δήμο Βριλησσίων, νότια από την Λεωφόρο Σταυρού - Ελευσίνας και δυτικά από την Μεσογείων.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας παραμένει 1 εκτός του τμήματος που εντάχθηκε στο σχέδιο με το νόμο 1337/1983, που παραμένει ως έχει.

 

15. Πολεοδομική ενότητα 15 - Καρπαθιώτικα, Ηπειρώτικα, Δωδώνη, Στούντιο Άλφα που καθορίζεται: βόρεια από την Πεντέλης, ανατολικά από τα όρια με την Δήμο Μελισσίων και την εκτός σχεδίου περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου νότια από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου και την Μεσογείων και δυτικά από την οδό Κέκρωπα.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας ορίζεται σε 1 εκτός των περιοχών επέκτασης σχεδίου που εντάχθηκαν με το νόμο 1337/1983 παραμένουν ως έχουν.

 

16. Πολεοδομική ενότητα 16 - Ν. Λέσβος, Ανάβρυτα Αγγελοπούλου που καθορίζεται: βόρεια από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου, ανατολικά από τα όρια του Δήμου Μελισσίων, νότια από την Πεντέλης και τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου και δυτικά από την οδό Φοινίκων.

 

Ο συντελεστής δόμησης της πολεοδομικής ενότητας, εκτός της προς ένταξη περιοχής Αναβρύτων, παραμένει 0,8.

 Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.