Απόφαση 4422/95

Απόφαση 4422/874/1995: Έγκριση Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών δεύτερης κατοικίας (ΣΧΑΠ) μέσα σε εγκεκριμένη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) των Κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων (νομού Βοιωτίας)


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Απόφαση 4422/874/1995: Έγκριση Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών δεύτερης κατοικίας (ΣΧΑΠ) μέσα σε εγκεκριμένη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) των Κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων (νομού Βοιωτίας), (ΦΕΚ 79/Δ/1995), 17-02-1995.

 

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων

 

Έχοντας υπόψη:

 

1. Τις διατάξεις των παραγράφων 1, 2, 3)α, 4, και 6 του άρθρου 1 του νόμου 2242/1994 Πολεοδόμηση περιοχών δεύτερης κατοικίας σε Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου, προστασία φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις (ΦΕΚ 162/Α/1994).

 

2. Τις διατάξεις της παραγράφου 1, εδάφιο ι)δ του άρθρου 23 του νόμου 1558/1985 Κυβέρνηση και Κυβερνητικά Όργανα (ΦΕΚ 137/Α/1985).

 

3. Την 91103/6776/1994 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων Καθορισμός προδιαγραφών εκπόνησης Σχεδίου Ανάπτυξης Περιοχών δεύτερης κατοικίας (ΣΧΑΠ) μέσα σε εγκεκριμένες Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) (ΦΕΚ 851/Β/1994).

 

4. Το 87467/4217/1994 έγγραφο της Διεύθυνσης Χωροταξίας προς τις Κοινότητες Σχηματαρίου και Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας.

 

5. Τη Μελέτη Σχεδίου Ανάπτυξης παραθεριστικής κατοικίας περιοχών Δήλεσι και Πλάκας Δήλεσι Κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας, η οποία εκπονήθηκε το Δεκέμβριο 1994 από τη Διεύθυνση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

 

6. Την 424/1994 γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος.

 

7. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της απόφασης αυτής δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

 

Εγκρίνεται το Σχέδιο Ανάπτυξης (ΣΧΑΠ) της παραλιακής περιοχής Δήλεσι και Πλάκας Δήλεσι των Κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων που έχει καθορισθεί ως περιοχή δεύτερης κατοικίας μέσα στην Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) Σχηματαρίου και Οινοφύτων με το από 18-08-1988 προεδρικό διάταγμα Καθορισμός ζώνης οικιστικού ελέγχου κατωτάτου ορίου κατάτμησης και λοιπών όρων και περιορισμών δόμησης στην εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του έτους 1923 περιοχή των Κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων του Νομού Βοιωτίας (ΦΕΚ 686/Δ/1988) όπως η περιοχή αυτή φαίνεται με στοιχείο 3 στο διάγραμμα που συνοδεύει το ανωτέρω Προεδρικού Διατάγματος με τους εξής όρους και κατευθύνσεις:

 

α) Τη διατήρηση, προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

(Δάση και δασικές εκτάσεις, γεωργική γη, ακτές, ρέματα και περιοχές με το ίδιο νομικό καθεστώς).

 

β) Τη διατήρηση κατά το δυνατό του γεωργικού χαρακτήρα των μεγάλων συνεχόμενων εκτάσεων γεωργικής γης που περιέχονται στην προς πολεοδόμηση περιοχή.

 

γ) Την οργάνωση της οικιστικής περιοχής σε ό,τι αφορά την εσωτερική της λειτουργία με εξυπηρετήσεις σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους. Επειδή δε η ακτή είναι αρκετά στενή πολλές λειτουργίες αναψυχής της παραλίας πρέπει να αναζητηθούν προς το εσωτερικό και να συνορεύουν άμεσα με αυτήν.

 

δ) Την εξυπηρέτηση σε ό,τι αφορά τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

 

ε) Την προστασία των ρεμάτων με δημιουργία ζώνης πρασίνου εκατέρωθεν της κοίτης τους.

 

στ) Την εξέταση της επάρκειας του βασικού οδικού δικτύου ως προς την ικανότητα παραλαβής του συνολικού φόρτου.

 

ζ) την αντιμετώπιση των αναγκών ύδρευσης με εξέταση της δυνατότητας χρησιμοποίησης των νερών του Μόρνου.

 

η) Την επιλογή, θέση και δημιουργία βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και χωματερής σε σχέση με τους υπάρχοντες οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

 

θ) Την εξασφάλιση μεγίστης πυκνότητας 125 άτομα / ha (netto), σύμφωνα με τις παραδοχές της μελέτης (μέσος συντελεστής δόμησης 0,25, ποσοστό κοινωφελών - κοινοχρήστων 40%, δομήσιμη επιφάνεια ανά άτομο 20 m2.).

 

ι) Την ανάπτυξη της περιοχής με κανονιστικούς όρους δόμησης, όπως τα ανωτέρω αναλυτικά αναφέρονται στη μελέτη Σχεδίου Ανάπτυξης Παραθεριστικής κατοικίας Δήλεσι και Πλάκας Δήλεσι κοινοτήτων Σχηματαρίου και Οινοφύτων Νομού Βοιωτίας, της Διεύθυνσης Χωροταξίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της παρούσας απόφασης. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Αθήνα, 07-02-1995

 

Ο Υπουργός

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.