Απόφαση 4912/15 - Άρθρο 5

Άρθρο 5: Επισήμανση των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Η επισήμανση των προσυσκευασμένων ή μη τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 και του άρθρου 11 του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, των Κανόνων ΔΙΕΠΠΥ της υπουργικής απόφασης Α2-718/2014 (ΦΕΚ 2090/Β/2014) καθώς με τις κείμενες Εθνικές και Ενωσιακές διατάξεις για συγκεκριμένα προϊόντα.

 

2. Για τα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής, είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε χωριστή πινακίδα κάθε συστατικού ή τεχνολογικού βοηθήματος που απαριθμείται στο παράρτημα II του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011 ή προέρχεται από ουσία ή προϊόν που απαριθμείται στο ίδιο ως άνω παράρτημα, και το οποίο προκαλεί αλλεργίες ή δυσανεξίες και χρησιμοποιείται στην παραγωγή ή παρασκευή ενός τροφίμου οικοτεχνικής παρασκευής και εξακολουθεί να υπάρχει στο τελικό προϊόν, ακόμη και σε τροποποιημένη μορφή, σύμφωνα με την περίπτωση α' της παραγράφου 1 του άρθρου 44 και την περίπτωση γ' της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του Κανονισμού (ΕΕ) 1169/2011.

 

3. α) Τα προσυσκευασμένα τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής, πέραν των οριζομένων στην παράγραφο 1, φέρουν και τον μοναδικό Αριθμό Εγγραφής του υπεύθυνου της μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας του άρθρου 6 παράγραφος 5 περίπτωση β'.

 

β) Για τα μη προσυσκευασμένα τρόφιμα οικοτεχνικής παρασκευής, αναρτάται σε εμφανές σημείο στα σημεία διάθεσης, η Βεβαίωση της Εγγραφής (στην οποία αναγράφεται και ο Αριθμός Εγγραφής) του υπεύθυνου της μονάδας τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας του άρθρο 6 παράγραφος 5 περίπτωση β'.

 



Copyright © 2017 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.