Προεδρικό διάταγμα 30/3/90j - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο τμημάτων των πολεοδομικών ενοτήτων II (Κλωτσοτήρα) και III (Πυργετός) της πόλης Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων (νομού Τρικάλων), ως εξής:

 

α) Του τμήματος της πολεοδομικής ενότητας III (Πυργετός) που είναι οικισμός προϋφιστάμενος του έτους 1923 και έχει χαρακτηρισθεί ως πυκνοδομημένο με την υπ' αριθμόν 400/88/1990 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων εγκρίνεται με τις διατάξεις του από 17-07-1923 νομοθετικού διατάγματος.

 

β) Των λοιπών τμημάτων τους που είναι αραιοδομημένα, αδόμητα και πυκνοδομημένα εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προϋφιστάμενων του έτους 1923 και έχουν χαρακτηρισθεί ως πυκνοδομημένα με την παραπάνω απόφαση, με τις διατάξεις του νόμου 1337/1983, με τον καθορισμό στις παραπάνω περιοχές (παράγραφοι α και β) οικοδομήσιμων χώρων οδών, πεζοδρόμων, κοινόχρηστων χώρων, χώρων πλατείας, παιδικής χαράς, δημοτικού σχολείου, αθλητικών εγκαταστάσεων, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, χώρου νηπιαγωγείου, πάρκου πλατείας - παιδικής χαράς, νηπιαγωγείου, πάρκου, πλατείας και λαϊκής αγοράς, βρεφικού σταθμού, γυμνασίου-λυκείου, κέντρου πολιτιστικού και νεότητας, χώρου αθλητικών (κλειστό γυμναστήριο - γήπεδο μπάσκετ - βόλεϋ), πλατείας - χώρου εκθέσεων.

 

2. Εγκρίνεται η τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του ίδιου δήμου στα σημεία σύνδεσής του με την περιοχή επέκτασης με την μετατόπιση οικοδομικών - ρυμοτομικών γραμμών, τη δημιουργία χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων, τη μετατροπή κοινόχρηστου χώρου σε οικοδομήσιμο.

 

3. Οι παραπάνω ρυθμίσεις των παραγράφων 1 και 2, φαίνονται στα σχετικά έντεκα (11) χρωματισμένα πρωτότυπα διαγράμματα σε κλίμακα 1:1.000, που θεωρήθηκαν από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών με την υπ' αριθμόν 4286/1990 πράξη του και που αντίτυπά τους σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύονται με το παρόν διάταγμα.

 

pd.30.3.90jCopyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.