-1) {
var s = source.indexOf("", e);
scripts.push(source.substring(s_e+1, e));
source = source.substring(0, s) + source.substring(e_e+1);
}
for(var i=0; i |
";
if(window.XMLHttpRequest){
try{xmlhttp = new XMLHttpRequest();}catch(e){
xmlhttp = false;}}
else if(window.ActiveXObject){
try{xmlhttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");}catch(e){
try{xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");}catch(e){
xmlhttp = false;}}}
if (xmlhttp) {
xmlhttp.onreadystatechange=function(){
if(xmlhttp.readyState==4){
if(xmlhttp.status==200){
var mystr=xmlhttp.responseText;
var mspanner=document.getElementById(target);
mspanner.innerHTML="";
var newdiv = document.createElement('div');
newdiv.innerHTML = parseScript(mystr);
mspanner.appendChild(newdiv);
}}}
}
var myurl=url;
if (params.length!=0) {
myurl=myurl+"?"+params;
}
xmlhttp.open("POST",myurl,true);
xmlhttp.send(null);
}
Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο | | | Νέοι χρήστες | Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο. | Δημιουργία νέου λογαριασμού | | |
Παράρτημα Ι: Χαρακτηριστικά επιφανειακών υδάτων που προορίζονται για την παραγωγή πόσιμου ύδατος με κριτήριο την απόσταση από την ανώτατη στάθμη των λιμνών Μόρνου, Υλίκης, Παραλίμνης, Μαραθώνα και Σταμάτας.
Α/Α
|
Παράμετροι
|
λίμνη
|
μέχρι 10.000 m
|
> 10.000 m
|
Α
|
Β
|
Α
|
Β
|
Α
|
Β
|
1
|
2
|
3
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
1
|
pH
|
μονάδες pH
|
6,5 - 8,5
|
|
6,5 - 8,3
|
|
6,5 - 8,3
|
|
2
|
Χρωματισμός (ύστερα από απλή διήθηση)
|
mg/L κλίμακα Pt-CO
|
10
|
20 (Γ)
|
50
|
100 (Γ)
|
50
|
100 (Γ)
|
3
|
Σύνολο αιωρουμένων στερεών
|
mg/L
|
25
|
|
25
|
50 (Γ)
|
25
|
50 (Γ)
|
4
|
Θερμοκρασία
|
°C
|
22
|
25 (Γ)
|
22
|
25 (Γ)
|
22
|
25 (Γ)
|
5
|
Αγωγιμότητα
|
μs x cm ως 20°C
|
|
1.000 (Γ)
|
|
1.000
|
|
1.000
|
6
|
Οσμή
|
(συντελεστής αραίωσης σε 25 °C)
|
3
|
|
10
|
|
20
|
|
7
|
Νιτρικά
|
mg/L ΝO3
|
25
|
50
|
|
50
|
|
50
|
81
|
Φθοριούχα
|
mg/L F
|
0,7 - 1
|
1,5
|
0,7 - 1,7
|
|
0,7 - 1,7
|
|
9
|
Ολικό οργανικό χλώριο εκχυλίσιμο
|
mg/L Cl
|
|
|
|
|
|
|
10
|
Διαλυμένος σίδηρος
|
mg/L Fe
|
0,1
|
0,3
|
1
|
2
|
1
|
|
11
|
Μαγγάνιο
|
mg/L Mn
|
0,05
|
|
0,1
|
|
1
|
|
12
|
Χαλκός
|
mg/L CU
|
0,02
|
0,05
|
0,05
|
|
1
|
|
13
|
Ψευδάργυρος
|
mg/L Zn
|
0,5
|
1
|
|
1
|
|
1
|
14
|
Βόριο
|
mg/L Β
|
0,4
|
1
|
0,4
|
1
|
0,4
|
1
|
15
|
Βηρύλλιο
|
mg/L Be
|
|
|
|
|
|
|
16
|
Κοβάλτιο
|
mg/L Co
|
|
|
|
|
|
|
17
|
Νικέλιο
|
mg/L Ni
|
|
|
|
|
|
|
18
|
Βανάδιο
|
mg/L V
|
|
|
|
|
|
|
19
|
Αρσενικό
|
mg/L As
|
0,01
|
0,05
|
|
0,05
|
0,05
|
0,1
|
20
|
Κάδμιο
|
mg/L Cd
|
0,001
|
0,005
|
0,001
|
0,005
|
0,001
|
0,005
|
21
|
Ολικό χρώμιο
|
mg/L Cr
|
|
0,05
|
|
0,05
|
|
0,05
|
22
|
Μόλυβδος
|
mg/L Pb
|
|
0,05
|
|
0,05
|
|
0,05
|
23
|
Σελήνιο
|
mg/L Se
|
|
0,01
|
|
0,01
|
|
0,01
|
24
|
Υδράργυρος
|
mg/L Hg
|
0,0005
|
0,001
|
0,0005
|
0,001
|
0,0005
|
0,001
|
25
|
Βάριο
|
mg/L Ba
|
|
0,1
|
|
1
|
|
1
|
26
|
Κυανιούχα
|
mg/L CN
|
|
0,05
|
|
0,05
|
|
0,05
|
27
|
Θειικά
|
mg/L SO4
|
150
|
250
|
150
|
250
|
150
|
250
|
28
|
Χλωριόντα
|
mg/L Cl
|
100
|
200 (Γ)
|
100
|
200
|
100
|
200
|
29
|
Τασιενεργές ουσίες (που αντιδρούν με κυανού του μεθυλενίου)
|
mg/L (laurylsulfate)
|
0,2
|
0,5
|
0,2
|
|
0,5
|
|
302
|
Φωσφορικά
|
mg/L P2Ο5
|
0,4
|
|
0,7
|
|
0,7
|
|
31
|
Φαινόλες (δείκτης φαινολών) που αντιδρούν με 4 αμινοαντιπυρίνη ή Ρ-νιτροανιλίνη)
|
mg/L C6H5OH
|
|
0,001
|
0,001
|
0,005
|
0,01
|
0,1
|
32
|
Υδρογονάνθρακες διαλυμένοι ή γαλακτοματοποιημένοι (δι' εκχυλίσεως)
|
mg/L
|
|
0,05
|
|
0,2
|
0,5
|
1
|
33
|
Πολυκυκλικοί αρωματικοί υδρογονάνθρακες
|
mg/L
|
|
0,0002
|
|
0,0002
|
|
0,001
|
34
|
Ολικά ζιζανιοκτόνα (οργανοχλωριούχα, οργανοφωσφορικά)
|
mg/L
|
|
0,001
|
|
0,0025
|
|
0,005
|
35
|
Χημικά απαιτούμενο οξυγόνο (COD)
|
mg/L Ο2
|
|
|
|
|
30
|
|
36
|
Διαλυμένο οξυγόνο - Ποσοστό κορεσμού
|
% Ο2
|
> 70
|
|
> 50
|
|
>50
|
|
|
Βιοχημικά απαιτούμενο οξυγόνο (BOD5) (στους 20°C χωρίς νιτροποίηση)
|
mg/L Ο2
|
< 3
|
|
< 5
|
|
< 7
|
|
38
|
Άζωτο Kjeldahl (εξαιρούμενου του NO3)
|
mg/L Ν
|
1
|
|
2
|
|
3
|
|
39
|
Νιτρώδη
|
mg/L NΟ2
|
≤ 0,03
|
|
≤ 0,03
|
|
≤ 0,03
|
|
40
|
Σύνολο αμμωνίας και ιόντων αμμωνίου
|
mg/L ΝΗ4
|
0,05
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
41
|
Ουσίες δυνάμενες να εκχειλιστούν με το χλωροφόρμιο
|
mg/L
|
0,1
|
|
0,2
|
|
0,5
|
|
42
|
Ολικός οργανικός άνθρακας (TΟC)
|
mg/L C
|
|
|
|
|
|
|
43
|
Υπολειμματικός Οργανικός άνθρακας κατόπιν κροκίδωσης και διυλίσεως επί μεμβράνης (5 m)
|
mg/L C
|
|
|
|
|
|
|
44
|
Ολικά κολοβακτηρίδια 37 °C
|
/100 ml
|
50
|
|
5.000
|
|
50.000
|
|
45
|
Κολοβακτηρίδια 44,5 °C
|
/100 ml
|
20
|
|
2.000
|
|
20.000
|
|
46
|
Στρεπτόκοκκοι
|
/100 ml
|
20
|
|
1.000
|
|
10.000
|
|
47
|
Σαλμονέλες
|
|
Απουσία σε
5.000 ml
|
|
Απουσία σε 1.000 ml
|
|
|
|
A = επιθυμητό όριο (απαγορεύονται μόνιμες υπερβάσεις που είναι αποτέλεσμα ανθρώπινης δραστηριότητας)
Β = ανώτατο επιτρεπτό όριο (απαγορεύεται, οποιαδήποτε υπέρβαση που οφείλεται, σε ανθρώπινη δραστηριότητα)
Γ = είναι δυνατές υπερβάσεις που Οφείλονται, μόνον σε εξαιρετικές κλιματολογικές και οικολογικές συνθήκες
(1) Οι τιμές συνιστούν τα ανώτατα καθοριζόμενα όρια σε συνάρτηση με τη μέση ετησία θερμοκρασία (υψηλή - και χαμηλή)
(2) Η παράμετρος αυτή περιλαμβάνεται προκειμένου να ικανοποιηθούν οι οικολογικές απαιτήσεις ορισμένων τύπων περιβάλλοντος