Προεδρικό διάταγμα 30/96 - Άρθρο 7

Άρθρο 7: Επαρχίες - Επαρχεία


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Ο Δήμος Κάτω Νευροκοπίου και οι Κοινότητες Μικροκλεισούρα, Ποταμοί, Μικρομηλιά, Αχλαδιά, Παγονέρι, Λευκόγεια, Εξοχή, Χρυσοκέφαλος, Δασωτό, Περιθώριο, Κάτω Βροντού, Κατάφυτο, Βαθύτοπος, Οχυρό, Γρανίτης και Βώλακας του Νομού Δράμας, καθώς και οι οικισμοί του Δήμου και των Κοινοτήτων αυτών, αποσπώνται από την επαρχία του νομού Δράμας και αποτελούν ξεχωριστή επαρχία με περιφέρεια την περιφέρεια του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου και των ανωτέρω κοινοτήτων, ονομασία επαρχία Κάτω Νευροκοπίου και πρωτεύουσα το Δήμο Κάτω Νευροκοπίου.

 

Η συνιστώμενη επαρχία Κάτω Νευροκοπίου του Νομού Δράμας, οι επαρχίες Λαγκαδά του Νομού Θεσσαλονίκης, Ελασσόνας του Νομού Λάρισας, Κέας, Πάρου και Τήνου του Νομού Κυκλάδων αποτελούν Επαρχεία. Οι επαρχίες Διδυμότειχου και Ορεστιάδας του Νομού Έβρου αποτελούν Επαρχείο με ονομασία Επαρχείο Βορείου Έβρου. Στα Επαρχεία αυτά εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις για τα Επαρχεία των άρθρων 23 παράγραφοι 2, 35, 59 παράγραφοι 1 και 106.

 

2. Μέχρι να εκδοθεί ο οριστικός Οργανισμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση των Υπουργών Προεδρίας της Κυβέρνησης, Εσωτερικών και Οικονομικών, καταρτίζεται προσωρινός Οργανισμός των Επαρχείων της προηγουμένης παραγράφου.

 

3. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών και του αρμόδιου υπουργού μεταφέρονται από το σύνολο των οργανικών θέσεων των αρμόδιων υπουργείων ο αριθμός των θέσεων που απαιτούνται για την κάλυψη των θέσεων του προσωρινού οργανισμού.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.