Προεδρικό διάταγμα 17/5/79 - Άρθρο 4

Άρθρο 4: Επιτρεπόμενες χρήσεις


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Εντός των ορίων των τομέων Ι και ΙΙ επιτρέπεται η ανέγερσις κατοικιών, ξενώνων, κτιρίων κοινωνικού εξοπλισμού και κοινής ωφελείας.

 

2. Κατ εξαίρεση της ανωτέρω διατάξεως επιτρέπεται η ανέγερσις:

 

α) Καταστημάτων λιανικού εμπορίου ως κάτωθι:

 

α)α) Εις τα ισόγεια των κτιρίων του τομέως ΙΙ και ειδικότερα των κειμένων, εις τμήμα της οδού Μωρέως μεταξύ των οδών Στρατωνίου και Ακροπόλεως και εις τμήμα της οδού Ακροπόλεως μεταξύ των οδών Μωρέους και Ιφικράτους.

 

α)β) Εις τα ισόγεια των κτιρίων του τομέως Ι των κειμένων επί της οδού Ακροπόλεως από Τυρταίου έως Κάστορος.

 

α)γ) Εις τα ισόγεια των κτιρίων των κειμένων κατά μήκος των οδών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, Κλειούς, Δ. Πολιορκητού, από Ρακτιβάν έως Φιλοπάππου

 

β) Η εγκατάστασις βιοτεχνικών καταστημάτων (κατεργασίας δέρματος, επεξεργασίας γουναρικών, χαλκουργείων, χρυσοχοείων, αργυροχοείων, βιβλιοδετείων, καλλιτεχνικών τυπογραφείων κ.λ.π. και εργαστηρίων λαϊκής τέχνης, αγιογραφίας, ξυλογλυπτικής, υφαντουργίας κ.λ.π.), κατά μήκος των οδών Α. Παπαδοπούλου, Δ. Πολιορκητού, Θεοφίλου, Αμφιτρίωνος, Αντιόχου, Αποστόλου Παύλου, Ηροδότου, Τσαμαδού και Σαχτούρη.

 

γ) Η εγκατάστασις ζαχαροπλαστείων, καφενείων, εστιατορίων και αιθουσών εκθέσεων, εις τις πλατείες Αγίας Αικατερίνης Τερψιθέας, Καλλιθέας και κατά μήκος των οδών Α. Παπαδοπούλου, Δ. Πολιορκητού, Θεοφίλου, Αμφιτρίωνος, Αντιόχου, Αποστόλου Παύλου, Ηροδότου, Τσαμαδού και Σαχτούρη.

 

Δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση των παραπάνω χρήσεων. Στη χωροθέτησή τους λαμβάνεται υπόψη από την Επιτροπή Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου ο παράγοντας της περιβαλλοντικής όχλησης, δεδομένου ότι η Άνω Πόλη είναι περιοχή κατοικίας. Στα οικόπεδα με πρόσωπο επί του χώρου των μνημείων Αγίου Νικολάου Ορφανού, Ταξιαρχών, Μονής Βλατάδων, Οσίου Δαβίδ και Αγίας Αικατερίνης δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση κέντρων διασκέδασης και χώρων αναψυχής. Για τις λοιπές χρήσεις στις περιοχές αυτές απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Εφορείας Αρχαιοτήτων. Η άδεια λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων αναθεωρείται ανά τριετία.

 

δ) Η εγκατάστασις γραφείων των δημοσίων Υπηρεσιών εις κτίρια κατά μήκος της οδού Θεοφίλου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 2 τίθεται όπως τροποποιήθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 4 του από 07-12-1999 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 904/Δ/1999).

 

3. Για τη χωροθέτησή των αναφερομένων στην προηγούμενη παράγραφο 2)γ χρήσεων απαιτείται γνωμοδότηση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παράγραφος 3 τίθεται όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 2 του άρθρου 4 του από 07-12-1999 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 904/Δ/1999).

 

4. Απαγορεύεται η εγκατάστασις οχλουσών βιοτεχνιών και βιομηχανιών ή άλλων χρήσεων υψηλής οχλήσεως από απόψεως μολύνσεως του περιβάλλοντος.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.