Προεδρικό διάταγμα 372/83 - Άρθρο 3

Άρθρο 3: Προσόντα Καθηγητών


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Οι καθηγητές των μαθημάτων πρέπει να έχουν δίπλωμα καθηγητή αναγνωρισμένης Σχολής Χορού της ημεδαπής η ανώτερης ή ανώτατης Σχολής της αλλοδαπής και πενταετή διδακτική πείρα σε αναγνωρισμένη Σχολή Χορού ημεδαπής ή αλλοδαπής.

 

2. Ο Καθηγητής της ρυθμικής πρέπει να έχει δίπλωμα μιας των παραπάνω Σχολών, ειδίκευση και εμπειρία διδασκαλίας του μαθήματος αυτού και γνώση απλού μουσικού οργάνου.

 

3. Ο Καθηγητής των Ελληνικών Χορών δίπλωμα μιας των Σχολών της παραγράφου 1 ή τριετή αποδεδειγμένη διδακτική πείρα σε Σωματείο Χορού ή Λύκειο Ελληνίδων.

 

4. Για τη διδασκαλία της Εφαρμοσμένης ανατομίας απαιτείται πτυχίο ιατρικής Σχολής ή Γυμναστικής Ακαδημίας ή αναγνωρισμένης από το Κράτος Σχολής φυσιοθεραπείας.

 

5. Για τη διδασκαλία της μουσικής απαιτείται δίπλωμα Σχολής ανώτερη Θεωρητικών, αναγνωρισμένων Ωδείου ή μουσικής Σχολής της ημεδαπής ή αντίστοιχης ανώτερη Σχολής της αλλοδαπής και τριετής διδακτική πείρα σε ανάλογο μουσικό ίδρυμα.

 

6. Για τη συνοδεία των σπουδαστών κατά την εκτέλεση των ασκήσεων η Σχολή πρέπει να προσλαμβάνει και πιανίστα.

 

7. Κάθε Καθηγητής δύναται να διδάσκει δύο μόνο κύρια μαθήματα και δύο δευτερεύοντα.

 

8. Οι ισχύουσες διατάξεις για το όριο ηλικίας του Καθηγητών των ανώτερων Σχολών που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, εφαρμόζονται και στους Καθηγητές των Ανώτερων Σχολών Χορού.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.