Προεδρικό διάταγμα 8/3/85 - Άρθρο 1

Άρθρο 1


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Η παράγραφος 2 του άρθρου 2 του από 27-05-1978 προεδρικού διατάγματος κατά το μέρος που αναφέρεται στις Ζώνες Α, Β και Γ αντικαθίσταται ως εξής:

 

{2. Εντός των Ζωνών Α, Β, Γ επιτρέπεται η ανέγερση των παρακάτω κτιρίων και εγκαταστάσεων.

 

Ζώνη Α

 

α) Μιας κατοικίας σε κάθε οικόπεδο.

β) Σε εκτάσεις που ανήκουν στο Δημόσιο ή Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου επιτρέπονται εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση λουομένων και εγκαταστάσεις για υπαίθρια διημέρευση εκδρομέων.

γ) Εγκαταστάσεις χερσαίες και θαλάσσιες ναυτικών ομίλων επιτρέπονται κατά περίπτωση με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος και των αρμοδίων Υπουργών.

 

Ζώνη Β

 

α) Κτιρίων εξυπηρέτησης κοινού όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία.

β) Κατοικιών.

 

Επίσης επιτρέπεται η κατασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων δια αθλητισμό και ψυχαγωγία του κοινού ως και δια εξυπηρέτησιν Ιπποδρόμου.

 

Ζώνη Γ

 

α) Η ανέγερση κτιρίων εξυπηρέτησης κοινού όπως εστιατόρια, ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία.

β) Η ανέγερση οργανωμένων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων με τη μορφή οικίσκων (Bungalows).

γ) Η ανέγερση κατοικιών.

δ) Η δημιουργία εγκαταστάσεων κοινωφελών λειτουργιών, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, σε χώρους πλησίον αστικών περιοχών.

 

Στις εγκαταστάσεις για εξυπηρέτηση των λουομένων περιλαμβάνονται: αποδυτήρια, ντους, αποχωρητήρια, υπαίθρια καθιστικά, εγκαταστάσεις για θαλάσσια παιχνίδια (πχ. ποδήλατα, canoe).

 

Στις εγκαταστάσεις για υπαίθρια διημέρευση εκδρομέων περιλαμβάνονται: αποχωρητήρια, αναψυκτήρια, υπαίθρια, καθιστικά, ημιυπαίθριοι χώροι για εγκαταστάσεις θαλασσινών αθλημάτων που δεν απαιτούν ειδικές προδιαγραφές εγκαταστάσεων και δε ρυπαίνουν την ακτή και τη θάλασσα.}

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.