Προεδρικό διάταγμα 9/9/03b - Άρθρο 6

Άρθρο 6


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

1. Δεν επιτρέπεται η αντικατάσταση και επισκευή των υπαρχόντων λιθόστρωτων και πλακόστρωτων δρόμων, πεζοδρομίων και πλατωμάτων, με οποιοδήποτε άλλο υλικό, εκτός από αυτό που παραδοσιακά χρησιμοποιείται στους οικισμούς. Τα λιθόστρωτα επιβάλλεται να ανακατασκευαστούν, όπου έχουν επικαλυφθεί, φθαρεί, ή καταστραφεί, με φυσικές πέτρες.

 

2. Δίδεται ιδιαίτερη σημασία στην ανάδειξη των ανοικτών χώρων των οικισμών - πλατείες, περίβολοι εκκλησιών, κρήνες, καφενεία - και απαιτείται ειδική μελέτη για την ανάπλαση και διατήρηση των χώρων αυτών. Τυχόν νέες επεμβάσεις πρέπει να γίνονται με τρόπο και υλικά που να ακολουθούν την τοπική κατασκευαστική παράδοση.

 

3. Στον οικισμό Πέζι, επιβάλλεται η διατήρηση της περιμετρικής λίθινης περιτοίχισης που προστατεύει τις καλλιέργειες από τα κοπάδια των αιγοπροβάτων, καθώς και η διατήρηση της μορφής και των θέσεων των εισόδων στον οικισμό.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.