Προεδρικό διάταγμα 3/12/85 - Άρθρο 2

Άρθρο 2


Συνδεθείτε στην Υπηρεσία Νομοσκόπιο
Είσοδος στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
   
Χρήστης
Κωδικός
  Υπενθύμιση στοιχείων λογαριασμού
   
 
Νέοι χρήστες
Εάν είστε νέος χρήστης, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ΔΩΡΕΑΝ λογαριασμό προκειμένου να φύγει το παράθυρο αυτό και να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στην υπηρεσία Νομοσκόπιο.
Δημιουργία νέου λογαριασμού

 

 

Μέσα στη Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου καθορίζονται κατά περιοχές, που φαίνονται με τους αριθμούς 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 στο ίδιο διάγραμμα, ειδικές χρήσεις γης, κατώτατο όριο κατάτμησης και όροι και περιορισμοί δόμησης, ως εξής:

 

Περιοχή 1

 

1. Η περιοχή αυτή οριοθετείται ως εξής:

 

Από χαρακτηριστική πτώση στη θέση Κόκκινος βράχος (σημείο 1 του χάρτη) κατά το μήκος της επαρχιακής οδού Αργοστόλι - Ληξούρι (προς Αργοστόλι), μέχρι τη συμβολή της με το ρέμα στη θέση κλειστή στροφή (σημείο 2).
Κατά μήκος του ρέματος προς ΒΑ μέχρι τη συμβολή του με τον κοινοτικό δρόμο Αργοστόλι - Δαυγάτα (σημείο 3).
Κατά μήκος του μονοπατιού, προς Μανδράκια και περιφερειακά της βόρειας πλευράς του λόφου Αγρίλου, μέχρι τη διασταύρωσή του με το μονοπάτι Μεσσαράτων, στη θέση Άγιοι Ανάργυροι (σημείο 4).
Κατά μήκος του μονοπατιού, μέχρι τη διασταύρωσή του με αγροτικό δρόμο Λαγκάδας (σημείο 5).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου, προς Νότο, μέχρι τη διασταύρωσή του με μονοπάτι προς Μανδράκια (σημείο 6).
Κατά μήκος του μονοπατιού, μέχρι τη συμβολή του με ρέμα στη θέση Κακιά Σκάλα (σημείο 7) και κατά μήκος του ρέματος προς ΝΔ μέχρι τη συμβολή του με το μονοπάτι Φανερό (σημείο 8).
Κατά μήκος του μονοπατιού, περιφερειακά του οικισμού Προκοπάτα, μέχρι τη διασταύρωση με ανώνυμο μονοπάτι, που συνορεύει με ξενοδοχείο ιδιοκτησίας Καλογεράτου (σημείο 9).
Κατά μήκος του παραπάνω μονοπατιού, μέχρι τη διασταύρωσή του με τον κοινοτικό δρόμο Προκοπάτα - Αργοστόλι (σημείο 10).
Κατά μήκος του κοινοτικού δρόμου, προς Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή του με εθνικό δρόμο Αργοστόλι - Σάμη (σημείο 11) και κατά μήκος του εθνικού δρόμου, προς Σάμη μέχρι τη διασταύρωσή του με τη νέα διάνοιξη του εθνικού δρόμου Αργοστόλι - Σάμη (σημείο 12).
Κατά μήκος της νέας διάνοιξης προς Αργοστόλι μέχρι τη διασταύρωσή της με περιφερειακό δρόμο Κούταβου (σημείο 42) και κατά μήκος του περιφερειακού (προς Ταμπάκικα), μέχρι τη διασταύρωσή του με επαρχιακό δρόμο Αργοστόλι - Ληξούρι (σημείο 43).
Κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Αργοστόλι - Ληξούρι, μέχρι τη γέφυρα Δεβασέτου (σημείο 50).
Από την παραπάνω οριοθέτηση, εξαιρείται η περιοχή 5)β)η, που τα όριά της περιγράφονται παρακάτω.

 

2. Επιτρέπεται η δόμηση κατοικίας αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών, φρεατίων, αγροτικών αποθηκών και θερμοκηπίων, επίσης επιτρέπονται οι εγκαταστάσεις αναψυχής σε ζώνη ακτίνας 200 m από το σημείο 50 του χάρτη (κεφαλή της γέφυρας Δεβασέτου).

 

3. Το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας των γηπέδων με πρόσωπο επί της οδού Αργοστολίου - Ληξουρίου και επί της αγροτικής οδού Λαγκάδας, ορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

Για τα υπόλοιπα γήπεδα αυτής της περιοχής, ορίζεται όριο κατάτμησης και αρτιότητας γηπέδων τα 4 στρέμματα.

 

4. Για τις εγκαταστάσεις αναψυχής, επιτρέπονται κτίρια μονώροφα, μέγιστου ύψους 3,50 m και συνολικής επιφάνειας 200 m2.

 

Περιοχή 2

 

1. Η περιοχή αυτή οριοθετείται ως εξής:

 

Από την περιοχή της γέφυρας Δεβασέτου (σημείο 50), κατά μήκος του δρόμου Αργοστόλι - Ληξούρι, μέχρι τη διασταύρωσή του με εθνική οδό Αργοστόλι - Σάμη (θέση Ταμπάκικα, σημείο 43).
Κατά μήκος της παραπάνω εθνικής οδού προς Σάμη, μέχρι τη διασταύρωσή της με τη νέα διάνοιξη εθνικής οδού Αργοστόλι - Σάμη (θέση Μόλος του Πετρία σημείο 42).
Κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου Κούταβου, μέχρι τη διασταύρωσή του με παλιά επαρχιακή οδό Κούταβου (θέση Νερομάνα, σημείο 51) και στη συνέχεια μέχρι τη διασταύρωση με επαρχιακή οδό Αργοστολίου - Πόρου (σημείο 52).
Κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αργοστόλι - Πόρος (προς Αργοστόλι), μέχρι τη διασταύρωσή της με τα όρια του κληροδοτήματος της Γεωργικής Σχολής (σημείο 59) και στη συνέχεια κατά μήκος των ορίων του κληροδοτήματος (σημεία 65, 64, 63, 60).
Κατά μήκος της προέκτασης της παραλιακής Λεωφόρου του οικισμού (προς Αργοστόλι), μέχρι τη διασταύρωση με τη γέφυρα Δεβασέτου (σημείο 56).

 

2. Επιτρέπεται η δόμηση κτισμάτων για εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας δημόσιες ή δημοτικές, αντλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις αναψυχής.

 

3. Το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας των γηπέδων, ορίζεται στα οκτώ (8) στρέμματα.

 

Περιοχή 3

 

1. Η περιοχή αυτή οριοθετείται ως εξής:

 

Κατά μήκος του εθνικού δρόμου Αργοστόλι - Σάμη, από τη διασταύρωσή του με τη νέα διάνοιξη εθνικού δρόμου Αργοστόλι - Σάμη (σημείο 2), μέχρι τη συμβολή του με τον αγροτικό του Προφήτη Ηλία (σημείο 13).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου, μέχρι τη διασταύρωσή του με τη νέα διάνοιξη αγροτικού δρόμου (σημείο 14).
Κατά μήκος του νέου αγροτικού δρόμου, μέχρι τη συμβολή του με παλιό αγροτικό δρόμο Ραζάτων - Τρωιανάτων (σημείο 15).
Κατά μήκος του παραπάνω αγροτικού δρόμου, μέχρι τη θέση Δρακοσπηλιά (σημείο 16).
Κατά μήκος μονοπατιού προς Αλαφώνα, μέχρι το πηγάδι στην Αλαφώνα (σημείο 57) και κατά μήκος του αγροτικού δρόμου Αλαφώνας, μέχρι τη διασταύρωσή του με παλιό επαρχιακό δρόμο Κούταβου (σημείο 58).
Κατά μήκος των σημείων 58, 51, 42 όπως περιγράφονται στη Ζώνη 2.
Κατά μήκος των σημείων 41, 12, όπως περιγράφονται στη Ζώνη 1.

 

2. Το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

3. Επιτρέπεται η ανέγερση κατοικιών, μικρών αποθηκών, καθώς και εγκαταστάσεων πολιτιστικών και αναψυχής με τους εξής περιορισμούς δόμησης:

 

α) Επιτρέπεται η ανέγερση κατοικίας μόνο σε ζώνη 300 m νότια του Άξονα της Εθνικής οδού Αργοστολίου - Σάμης.

 

β) Για ανέγερση εγκαταστάσεων πολιτιστικών και αναψυχής, η συνολική επιφάνεια των ορόφων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 200 m2.

 

γ) Για την ανέγερση μικρών αποθηκών, η συνολική επιφάνεια των κτιρίων δεν μπορεί να υπερβεί τα 25 m2 και το μέγιστο ύψος τα 3,00 m.

 

δ) Επιτρέπεται το μπάζωμα στη ζώνη 300 m από τον άξονα της Εθνικής οδού Αργοστολίου - Σάμης.

 

Περιοχή 4

 

1. Η περιοχή αυτή οριοθετείται ως εξής:

 

Από τη διασταύρωση του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου - Πόρου, με την ιδιοκτησία της Γεωργικής Σχολής (σημείο 59).
Κατά μήκος των σημείων 52, 50 (όπως περιγράφονται στη Ζώνη 2) 57, 16 (όπως περιγράφονται στη Ζώνη 3).
Από το σημείο 16 (θέση Δρακοσπηλιά) κατά μήκος του αγροτικού δρόμου Ραλάτων - Τρωιανάτων, μέχρι τη συμβολή του με παλιό δρόμο ορίων δήμου Αργοστολίου και κοινότητας Τρωιανάτων (σημείο 17).
Κατά μήκος του παραπάνω παλιού δρόμου, μέχρι τη συμβολή του με επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου - Πόρου (σημείο 18).
Κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου - Πόρου (προς Αργοστόλι), μέχρι έξοδο αγροτικών δρόμων (σημείο 19).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου και φυσικής πτώσης εδάφους, (Γαγγίνας), μέχρι συμβολής της με αγροτικό δρόμο Κοκολάτων - Κρανιάς (σημείο 20).
Κατά μήκος αγροτικού δρόμου Κοκολάτων - Κρανιάς (προς Κρανιά), μέχρι την κάθετη συμβολή του με αγροτικό δρόμο (σημείο 21).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου, μέχρι το τέλος του (σημείο 22).
Παράλληλα με την επαρχιακή οδό Αργοστολίου - Πόρου και σε απόσταση 400 m από αυτή, μέχρι συμβολής του με ρέμα (σημείο 23).
Κατά μήκος του ρέματος μέχρι συμβολής του με μονοπάτι προς οικισμό Μπωγεράτα (σημείο 75).
Κατά μήκος του μονοπατιού με κατεύθυνση προς Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή του με νέο αγροτικό δρόμο (θέση Βουρλιάς σημείο 74).
Κατά μήκος του νέου αγροτικού δρόμου, με κατεύθυνση τα Κομποθεκράτα, μέχρι τη διασταύρωσή του, με παλιό αγροτικό δρόμο στη θέση Βουζευτή (σημείο 73).
Κατά μήκος του παλιού δρόμου, προς Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή του με μονοπάτι, στη θέση Ελιά Κουτσοχέρας (σημείο 72).
Κατά μήκος παλιού μονοπατιού, προς Αργοστόλι, μέχρι τη θέση Λωζέικα (σημείο 71) και μέχρι τη θέση Κάλαμος (σημείο 70).
Κατά μήκος της ψηλότερης χαρακτηριστικής πτώσης εδάφους από θέση Κάλαμος προς Αργοστόλι, μέχρι συμβολής της με μονοπάτι στη θέση Γαδούνα (σημείο 69) και κατά μήκος του μονοπατιού προς Αργοστόλι, μέχρι συμβολής του με αγροτικό δρόμο Γεωργικής Σχολής - Γεωτρήσεων (σημείο 65).
Κατά μήκος του δρόμου με κατεύθυνση ανατολικά, μέχρι τη διασταύρωσή του με παλιό μονοπάτι από Μαντωκάτα προς Γεωργική Σχολή (σημείο 7).
Κατά μήκος του μονοπατιού με κατεύθυνση ανατολικά μέχρι τη διασταύρωσή του με αγροτικό δρόμο Γεωργικής Σχολής - Σφαγείων (σημείο 66).
Κατά μήκος του δρόμου, με κατεύθυνση Αργοστόλι μέχρι διασταύρωσής του με νότιο όριο Γεωργικής Σχολής (σημείο 65).
Από το σημείο 65, κατά μήκος των ορίων της Γεωργικής Σχολής, μέχρι το σημείο 59, που περιγράφηκε παραπάνω.

 

2. Επιτρέπεται η δόμηση αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών φρεατίων, μικρών αποθηκών, καταλυμάτων, ζώων και θερμοκηπίων.

 

3. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

4. α. Για την ανέγερση των μικρών αποθηκών ορίζεται:

 

Μέγιστη επιφάνεια 25 m2.
Μέγιστο ύψος 3,0 m.
Ελάχιστη απόσταση κτιρίων από τον άξονα των επαρχιακών δρόμων Αργοστολίου - Πόρου τα 60 m.

 

β. Για τα καλύμματα ζώων ορίζεται:

 

Μέγιστη επιφάνεια κτιρίων 200 m2.
Μέγιστο ύψος 2,20 m.
Ελάχιστη απόσταση των κτισμάτων αυτών από τον άξονα του επαρχιακού δρόμου Αργοστολίου - Πόρου τα 60 m.

 

γ. Απαγορεύεται το μπάζωμα.

 

Περιοχή 5

 

1. α. Η περιοχή 5)α η οποία περιλαμβάνει τις περιοχές 5)α και 5)β, που οριοθετούνται από το σημείο 67, το όριο της περιοχής διέρχεται τα σημεία 66, 65 (όπως περιγράφονται στη ζώνη 4) και 64, όπως περιγράφεται στη ζώνη 2.

 

Από το σημείο 64, κατά μήκος των αγροτικών δρόμων Γεωργικής Σχολής.
Γεωτρήσεων, μέχρι σημείο 67.

 

β. Η περιοχή 5)β από το σημείο που βρίσκεται σε απόσταση 200 m από τη διασταύρωση του αγροτικού δρόμου Δράπανο - Δειλινάτα, με τον παλιό αγροτικό δρόμο Δρατιανό - Φαρακλάτα (σημείο 107).

 

Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου Δράπανο - Δειλινάτα με κατεύθυνση Δειλινάτα και σε ζώνη πλάτους 100 m δυτικά και 75 m ανατολικά του δρόμου αυτού.
Μέχρι σημείου επί του ίδιου δρόμου, που βρίσκεται σε απόσταση 200 m από το προαναφερθέν σημείο 107 (σημείο 108 του χάρτη).
Κατά μήκος του ιδίου δρόμου, με κατεύθυνση Δειλινάτα και σε ζώνη πλάτους 230 m δυτικά και 75 m ανατολικά του δρόμου.
Μέχρι σημείο επί του ιδίου δρόμου, που βρίσκεται σε απόσταση 300 m από το προαναφερθέν σημείο 108 (σημείο 109).
Κατά μήκος του ιδίου δρόμου με κατεύθυνση Δειλινάτα και σε Ζώνη πλάτους 50 m δυτικά και 75 m ανατολικά του δρόμου αυτού.
Μέχρι σημείο επί του ιδίου δρόμου, που βρίσκεται σε απόσταση 170 m από το προαναφερθέν σημείο 109 (σημείο 110).

 

2. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 4 στρέμματα.

 

3. α. Για την περιοχή 5)α, επιτρέπεται η ανέγερση βιοτεχνικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων χονδρεμπορίου, καταστημάτων και γραφείων.

 

β. Για την περιοχή 5)β, επιτρέπεται η ανέγερση βιομηχανικών εγκαταστάσεων και αποθηκών, καταστημάτων και γραφείων.

 

4. Οι χρήσεις που αναγράφονται στις παραπάνω περιοχές 5)α και 5)β, διατίθενται κατά προτεραιότητα για δημόσια ή δημοτική εκμετάλλευση ή από την Ελληνική Τράπεζα Βιομηχανικής Ανάπτυξης.

 

Περιοχή 6

 

1. Πού οριοθετείται:

 

Από τη διασταύρωση του νέου περιφερειακού δρόμου της περιοχής επέκτασης με την οδό Λάσσης (σημείο 81) κατά μήκος του περιφερειακού δρόμου, μέχρι τη διασταύρωσή του με τον αγροτικό δρόμο της Γεωργικής Σχολής (σημείο 64).
Στη συνέχεια τα όρια διέρχονται από τα σημεία 63, 60 (όπως περιγράφονται στη ζώνη 2).
Κατά μήκος του παραλιακού δρόμου (προς Αργοστόλι), μέχρι το σημείο συνάντησής του με τα όρια του σχεδίου πόλης (σημείο 61).
Κατά μήκος του ορίου σχεδίου πόλης, μέχρι το σημείο σύμπτωσης των ορίων με τη Λεωφόρο Βεργωτή (σημείο 62) και μέχρι το σημείο σύμπτωσης ορίων ιδιοκτησίας δήμου Αργοστολίου, κληροδοτήματος Γεωργικής Σχολής επί της Λεωφόρου Βεργωτή (σημείο 63).
Κατά μήκος των ορίων σχεδίου πόλης, μέχρι τη διασταύρωσή τους με το δρόμο Λάσσης (σημείο 82).
Κατά μήκος της οδού Λάσσης μέχρι το προαναφερθέν σημείο 81.
Από την οριοθέτηση, εξαιρούνται οι περιοχές λαϊκών και εργατικών κατοικιών.

 

2. Το κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 8 και 4 στρέμματα αντίστοιχα.

 

Επιτρέπεται η ανέγερση κτιρίων κοινής ωφέλειας.

 

Περιοχή 7

 

1. Πού οριοθετείται:

 

Από τη διασταύρωση του νέου περιφερειακού δρόμου των περιοχών επέκτασης με την οδό Λάσσης (σημείο 81) και κατά μήκος του παραπάνω δρόμου, μέχρι τη διασταύρωση με τον αγροτικό δρόμο της Γεωργικής Σχολής (σημείο 64) και στη συνέχεια μέχρι το σημείο 67, όπως αυτό περιγράφεται στη Ζώνη 5.
Από το σημείο 67, το όριο διέρχεται από τα σημεία 68, 69, 70, 71, 72, 74, 75, όπως περιγράφεται στην Ζώνη 4.
Από το σημείο 75 κατά μήκος του ρέματος, μέχρι τη συμβολή του με παλιό δρόμο Μεταξά στη θέση Γεφύρι στο Λαγκάδι (σημείο 24).
Κατά μήκος του δρόμου Μεταξά, μέχρι συμβολής του με διάνοιξη νέας οδού Κομποθεκράτων προς Βούρλα (σημείο 25).
Κατά μήκος διάνοιξης νέας οδού κατά Κομποθεκράτων προς Βούρλα μέχρι εκκλησία Παναγιάς (σημείο 26).
Κατά μήκος μονοπατιού από την εκκλησία Παναγίας προς τοποθεσία Άμμος, μέχρι συμβολής του με παλιά αγροτική οδό του Ντάρα (σημείο 27).
Κατά μήκος οδού του Ντάρα, μέχρι συμβολής της με μονοπάτι προεκτάσεως αγροτικής οδού Ράλλη, στη θέση Μαντουκάτα (σημείο 28).
Κατά μήκος αγροτικής οδού Ράλλη, μέχρι συμβολής της με κοινοτική οδό Κάτω Κομποθεκράτων (σημείο 29).
Κατά μήκος της κοινοτικής οδού, μέχρι τη συμβολή της με την επαρχιακή οδό Λακήθρας - Αργοστολίου (σημείο 30).
Κατά μήκος της παραπάνω επαρχιακής οδού, με κατεύθυνση το Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με αγροτική οδό νοτιοδυτικά της τοποθεσίας Λιονάτα (σημείο 31).
Κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Σπηλίων, με κατεύθυνση Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με τα νότια όρια του οικισμού Σπήλια (σημείο 77). Κατά μήκος των ανατολικών ορίων του οικισμού (76, 79, 78).
Κατά μήκος της επαρχιακής οδού, με κατεύθυνση το Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με προτεινόμενη αρτηρία Λάσσης (σημείο 80).
Κατά μήκος αρτηρίας, με κατεύθυνση το Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με προτεινόμενο νέο περιφερειακό δρόμο περιοχής επέκτασης (προαναφερθέν σημείο 81).

 

2. Επιτρέπεται η ανέγερση κατοικίας, κτιρίων κοινής ωφέλειας, αντλητικών εγκαταστάσεων, υδατοδεξαμενών. Επίσης επιτρέπεται η ανέγερση αποθηκών, θερμοκηπίων, γεωργοκτηνοτροφικών και γεωργικών και πτηνοτροφικών κτισμάτων και μεταποιητικών μονάδων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

 

3. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζονται τα 8 στρέμματα.

 

4. Για την ανέγερση των αποθηκών (γεωργοκτηνοτροφικών και γεωργικών και πτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και κτιρίων μεταποιητικών μονάδων), τα κτίσματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση 50 m από το όριο του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Αργοστολίου, όπως έχει εγκριθεί.

 

Περιοχή 8

 

1. Πού οριοθετείται:

 

Από το σημείο 41 (απότομη πτώση προς τα μέσα), μέχρι το τέλος της ιδιωτικής οδού Σ. Κοσμεζάτου (σημείο 40).
Κατά μήκος της ιδιωτικής οδού, μέχρι τη διασταύρωσή της με επαρχιακή οδό Αργοστολίου - Αερολιμένα (σημείο 39).
Κατά μήκος της επαρχιακής οδού, μέχρι τη διασταύρωσή της με διαμορφωμένη γραμμή αιγιαλού, στο νότιο όριο ιδιοκτησίας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (σημείο 104).
Από το νοτιότερο σημείο της ιδιοκτησίας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στο Μακρύ Γιαλό (σημείο 104).
Κατά μήκος των ορίων της ιδιοκτησίας Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (σημείο 87).
Κατά μήκος του υδροκρίτη, με κατεύθυνση προς Χελμάτα, μέχρι το σημείο που ο υδροκρίτης συναντά τον αγροτικό δρόμο της Λυγιάς (σημείο 33).
Κατά μήκος χαρακτηριστικής πτώσης, που συνοδεύεται από σειρά κυπαρισσιών μέχρι το τέλος της αγροτικής οδού (σημείο 32).
Κατά μήκος της αγροτικής οδού, μέχρι τη διασταύρωσή της με επαρχιακή οδό Αργοστολίου - Λακήθρας (σημείο 31).
Κατά μήκος της επαρχιακής οδού Αργοστολίου - Λακήθρας και των ορίων του οικισμού Σπήλια (σημεία 77, 76, 79, 78), μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Λάσσης (σημείο 80).
Κατά μήκος της οδού Λάσσης προς Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με τη νέα περιφερειακή οδό (σημείο 81) και μέχρι τη συμβολή της με τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης (σημείο 82).
Κατά μήκος των ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης με βόρεια κατεύθυνση, μέχρι τη διασταύρωσή τους με αγροτόδρομο από ορφανοτροφείο προς Φανάρι (σημείο 83).
Κατά μήκος των βορείων ορίων του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης, μέχρι τη συμβολή τους με τη θάλασσα (σημείο 92).
Από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Φαναρίου - Λάσσης με παλιό μονοπάτι (σημείο 89) κατά μήκος του μονοπατιού, μέχρι τη διασταύρωσή του με αγροτικό δρόμο (σημείο 88).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου, μέχρι τη διασταύρωση αγροτικού δρόμου από ορφανοτροφείο προς Φανάρι με αγροτικό δρόμο πρόσβασης υφιστάμενου Ξενώνα (σημείο 84).
Κατά μήκος του αγροτικού δρόμου, μέχρι τη διασταύρωσή του με επαρχιακή οδό Φαναρίου - Λάσσης (σημείο 85) και κατά μήκος της παραπάνω επαρχιακής οδού, μέχρι τη συμβολή της με το δρόμο πρόσβασης (σημείο 90).
Κατά μήκος του δρόμου πρόσβασης, μέχρι το Φανάρι στο ακρωτήριο Άγιοι Θεόδωροι (σημείο 91).

 

2. Επιτρέπονται οι εξής χρήσεις:

 

α) Στις περιοχές που βρίσκονται σε απόσταση 250 m από τα όρια του εγκεκριμένου σχεδίου και από το ορφανοτροφείο Αργοστολίου (σημείο 83), μέχρι το δρόμο Αγίου Αθανασίου, καθώς και στις ιδιοκτησίες με πρόσωπο στον παραπάνω δρόμο και στην περιοχή που περικλείεται από τα σημεία 89, 88, 84 (όπως τα σημεία αυτά περιγράφονται στην περιοχή (15), 83 (κατά μήκος του αγροτικού δρόμου ορφανοτροφείου - Φανάρι) και 83, 92 (όπως περιγράφονται ανωτέρω), επιτρέπεται μόνο δόμηση κτιρίων για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Στην υπόλοιπη περιοχή, επιτρέπεται η ανέγερση κατοικίας, κτιρίων κοινής ωφέλειας και εγκαταστάσεων αναψυχής που δεν οχλούν.

 

3. Το κατώτατο όριο αρτιότητας και κατάτμησης, ορίζεται στα 8 στρέμματα κατά παρέκκλιση για το τμήμα που περικλείεται από τα σημεία 77, 76, 79, 78, 77 ελάχιστο όριο ορίζεται στα 500 m2.

 

Επίσης θεωρούνται κατά παρέκκλιση άρτια τα οικόπεδα που έχουν κατά την ημέρα δημοσίευσης του παρόντος διατάγματος ελάχιστες διαστάσεις:

 

Πρόσωπο 8 m.

Βάθος 12 m.

Εμβαδόν 150 m2.

 

4. Για την κατοικία.

 

α) Για το τμήμα της ζώνης, που βρίσκεται δυτικά του δρόμου Φανάρι - Κονισματάκι - Μακρύς Γιαλός και από τα σημεία 90 μέχρι 104 του χάρτη, επιτρέπεται η δόμηση κατοικίας μέγιστου εμβαδού 120 m2.

 

β) Για το τμήμα που περικλείεται από τα σημεία 77, 76, 79, 78, 77, επιτρέπονται κτίσματα διώροφα μέγιστου ύψους 7,50 m και συντελεστής δόμησης 0,5.

 

5. Για τις κτιριακές εγκαταστάσεις μη οχλουσών χρήσεων αναψυχής, μέγιστης επιφάνειας 120 m2 και μέγιστου ύψους 3,5 m.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δείτε υποπεριοχές 8Α, 8Β, 8Γ και 8Δ στην παράγραφο 1 του άρθρου 1 του από 15-09-1989 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 629/Δ/1989).

 

Περιοχή 9

 

1. Πού οριοθετείται:

 

Από τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Αργοστόλι - Αερολιμένας με τον υδροκρίτη, στην περιοχή Μακρύ Γιαλό (σημείο 87).
Κατά μήκος του υδροκρίτη (προς Χελμάτα), μέχρι τη συμβολή του με αγροτικό δρόμο Λυγιάς (σημείο 33).
Κατά μήκος του δρόμου Λυγιάς, μέχρι τη συμβολή του με μονοπάτι Νονά στη θέση Πηγάδι του Καβαλάρη (σημείο 34).
Κατά μήκος του μονοπατιού Νονά μέχρι τη διασταύρωσή του με παλιό μονοπάτι στα βόρεια όρια των λατομείων εξόρυξης γύψου (σημείο 35).
Κατά μήκος του μονοπατιού με ΒΔ κατεύθυνση, μέχρι τη διασταύρωσή του με υδροκρίτη κάτω από το μονοπάτι Νονά (σημείο 106).
Κατά μήκος του υδροκρίτη με δίκτυο κατεύθυνσης, μέχρι διασταύρωσής του με επαρχιακή οδό Αργοστολίου - Αερολιμένα (σημείο 105).
Κατά μήκος της οδού με κατεύθυνση Αργοστόλι, μέχρι το προαναφερθέν σημείο 87.

 

2. Επιτρέπεται η ανέγερση αντλητικών εγκαταστάσεων υδατοδεξαμενών αποθηκών, θερμοκηπίων και καταλυμάτων ζώων.

 

3. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

4. Τα κτίσματα για τα καλύμματα των ζώων πρέπει να έχουν

 

α) Μέγιστο ύψος 2,20 m και συνολική επιφάνεια ορόφων 200 m2.

 

β) Για τις αποθήκες ισχύουν οι διατάξεις της παραγράφου 4 του άρθρου 6 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

γ) Και για τις 2 περιπτώσεις κτιρίων, η δόμηση επιτρέπεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 m από τον άξονα του δρόμου Αργοστολίου - Αερολιμένα.

 

Περιοχή 10

 

1. Που οριοθετείται:

 

Από τη διασταύρωση του μονοπατιού Νοκά με το παλιό μονοπάτι στα βόρεια όρια λατομείων εξόρυξης γύψου (σημείο 35).
Κατά μήκος του μονοπατιού, προς νότο, μέχρι τη διασταύρωσή του με τα σημερινά υφιστάμενα όρια εξόρυξης εργοστασίου Ιόνια Καλή (σημείο 36).
Κατά μήκος των ορίων αυτών, μέχρι τη διασταύρωσή τους με δρόμο πρόσβασης του εργοστασίου Ιόνια Καλή (σημείο 37).
Κατά μήκος του δρόμου, με δυτική κατεύθυνση, μέχρι τη διασταύρωσή του με την επαρχιακή οδό Αργοστόλι - Αερολιμένα (σημείο 38).
Κατά μήκος της επαρχιακής οδού προς Αργοστόλι, μέχρι τη διασταύρωσή της με υδροκρίτη νότια των λατομείων (σημείο 105).
Κατά μήκος του υδροκρίτη και με ΒΑ κατεύθυνση, μέχρι διασταύρωσής του με παλιό μονοπάτι, δυτικά του μονοπατιού Νοκά (σημείο 106).
Κατά μήκος του παλιού μονοπατιού, με νότια κατεύθυνση, μέχρι τη διασταύρωσή του με το μονοπάτι Νοκά στα βόρεια των λατομείων (σημείο 35).

 

2. Επιτρέπεται η εξόρυξη, η κατασκευή μικρών αποθηκών και η δόμηση μονάδων επεξεργασίας ορυκτού πλούτου.

 

3. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, ορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

4. Επιτρέπεται η δόμηση νέων και η λειτουργία υφιστάμενων μονάδων επεξεργασίας του ορυκτού πλούτου.

 

Η κατά νόμο περιβαλλοντική μελέτη για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου και την προσαρμογή σε αυτόν των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, εγκρίνεται από την Επιτροπή Ενασκήσεως Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και το Συμβούλιο Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος του νομού.

 

ΙΑ. Περιοχή 11

 

1. Πού οριοθετείται:

 

Το όριο της περιοχής διέρχεται τα σημεία 89, 88, 84, 85, 90, 89, όπως περιγράφονται στην περιοχή 8.

 

2. Επιτρέπεται η δόμηση κτιριακών εγκαταστάσεων αναψυχής.

 

3. Κατώτατο όριο κατάτμησης και αρτιότητας, καθορίζεται στα 8 στρέμματα.

 

4. Μέγιστο ύψος κτιρίων 4,5 m και συνολική επιφάνεια 200 m2.

 

ΙΒ. 1. Σε όλες τις καθοριζόμενες περιοχές θεωρούνται άρτια και οικοδομήσιμα τα γήπεδα εφόσον έχουν τα ελάχιστα όρια αρτιότητας κατά τις αντίστοιχες ημερομηνίες όπως ορίζονται από τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 1 του από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

2. Για τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης των γηπέδων των ανωτέρω περιοχών, εφαρμόζονται ανάλογα με τη χρήση οι διατάξεις των από 06-10-1978 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 538/Δ/1978) και από 24-05-1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270/Δ/1985).

 

3. Για την ανέγερση κτιρίων κοινής ωφέλειας απαιτείται η έγκριση τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για τον καθορισμό του χώρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του νόμου 1512/1985.

 Copyright © 2020 TechnoLogismiki. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.